Speltips Southampton – West Bromwich 4/10: Defensiv prioritet

Martin Efvergren Publicerat: 3 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Southampton tog säsongens första seger förra helgen medan nykomlingen West Bromwich knep sin första poäng. Inledningen har inte varit succéartad för något av lagen så här långt och det här kan komma att bli en mer låst tillställning.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Southampton inledde PL-säsongen med att förlora med 1-0 mot Crystal Palace följt av 5-2-förlust hemma mot Tottenham. Men förra helgen tog man sin första trepoängare då Burnley besegrades med 1-0 på bortaplan. Efter att ha fallit ihop försvarsmässigt mot Spurs var den här matchen framförallt framsteg vad gäller den defensiva organisationen.

På tal om framsteg så gjorde West Bromwich ett sådant om man ser till att man lyckades ta sin första poäng för säsongen i förra helgens möte mot Chelsea. Men ser man till sättet på vilket man tog sin poäng var det knappast med någon känsla av glädje som Slaven Bilics mannar lämnade planen.

Efter en perfekt genomförd och otroligt effektiv första halvlek hade WBA ledningen med hela 3-0 i halvtid. Storfavoriten Chelsea var i gungning men rollerna skulle bli de omvända i andra halvlek. I den 93:e minuten spikade Tammy Abraham slutresultatet 3-3 och den utvecklingen lär vara tung att bära med sig för en nykomling som verkligen behöver ta sina chanser till trepoängare när de ges.

I de två första matcherna blev det förlust mot Leicester med 3-0 och därefter mot Everton med 5-2. Totalt har man alltså släppt in hela elva mål på tre matcher och det läckaget måste verkligen stoppas om inte den här Premier League-sejouren ska bli ettårig för West Bromwich.

På skadelistan hos WBA finns Hegazi och Zohoré medan Kieran Gibbs är avstängd. Southampton ser endast ut att behöva klara sig utan Nathan Redmond.

WBA måste prioritera defensiven

En nykomling brukar oftast ha som bäst chans att skrälla och dra in poäng i början av säsongen men så har inte ännu inte blivit fallet för West Bromwich. Vi är endast tre matcher in i serien och laget ska inte känna någon panik men sättet de har förlorat, och senast kryssat, på är en aning oroväckande för Slaven Bilics vidkommande.

11 insläppta mål på 3 matcher är statistik som ger en tydlig indikation om vad som framförallt behöver förbättras. Om man ska lyckas säkra ett fortsatt spel i Premier League är det ett måste att försvarsspelet förbättras och det lär vara prio när man tar sig an den här matchen. Man har, trots allt, lyckats göra 3 mål på ett lag som Chelsea och 2 mål mot Everton dessförinnan, kan man bara lära sig att stänga igen bakåt så har man chans att ta poäng i de flesta matcher.

Vad gäller den förväntade matchbilden här så är alltså mitt antagande att vi kommer få se ett ganska lågt West Bromwich med en fembackslinje som försöker krympa ytorna centralt runt den egna boxen medan Southampton högst sannolikt kommer vara laget som får ta tag i taktpinnen.

Det har varit målrikt WBA:s tre tidigare ligamatcher och oddssättarna lutar åt att det kommer bli det även här. Jag är dock inne på det motsatta. Efter att ha släppt in så många mål måste Slaven Bilic prioritera defensiven och det tror jag kommer märkas i den här matchen. Sett till spelarmaterialet och föregående säsong så finns den kapaciteten.

Southampton gjorde 1-0 i den femte minuten mot Burnley senast och lyckades kontrollera matchen så väl att inga fler mål gjordes. De är favoriter i den här matchen och kan de upprepa den disciplinerade insatsen de svarade för senast är möjligheten att hålla nollan god även här.
Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.60
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00, söndag 4 oktober 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: