Speltips Tottenham – Arsenal 15/1: Glödhett North London-derby

Axel Sjödin Publicerat: 15 januari 2023

Premier League-omgången avslutas på bästa möjliga sätt då vi bjuds på att glödhett North London-derby under söndagskvällen.

Tottenham - Arsenal

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är väldigt mycket som står på spel i söndagens North London-derby. Tottenham behöver verkligen en vinst och en derbyseger hade kanske kunnat vara en språngbräda för att kunna vända deras negativa trend där de har halkat ned i tabellen. Arsenal vill i sin tur absolut inte förlora några poäng i titelstriden, särskilt inte till deras bittra rivaler, som mer än gärna lär vilja sätta käppar i hjulet för deras titelambitioner.

När detta derby spelades i höstas så var Arsenal det klart bättre laget och vann välförtjänt med 3-1, frågan är om Tottenham kan prestera bättre på sin egen hemmaarena nu. Formmässigt så har det inte sett särskilt övertygande ut för Spurs del på senaste i alla fall. Utöver deras senaste 4-0-överkörning mot Crystal Palace så hade de släppt in första målet i tio raka ligamatcher och tappade poäng till höger och vänster.

Antonio Contes väldigt annorlunda upplägg har börjat bli ifrågasatt och det ska bli intressant att se ifall det blir några förändringar nu framöver då han får tillbaka flera spelare från skador. Dejan Kulusevski är tillbaka inför derbyt, tillsammans med Richarlison, Rodrigo Bentancur och Yves Bissouma. Det är välkomna nyheter för Spurs, men huruvida alla är redo för spel i 90 minuter är högst tveksamt. Arsenal har i sin tur fortsatt bara Gabriel Jesus otillgänglig.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Arsenal bara fortsätter att ånga på i ligan

Conte och Tottenham har mycket att bevisa och de kommer att sättas på prov nu de kommande veckorna. Efter derbyt följer två möten mot Manchester City och Fulham borta innan det är dags för en Champions League-dubbel mot Milan. Många frågor kommer att besvaras under den kommande månaden.

Arsenal har däremot gått från klarhet till klarhet. Newcastle bröt deras svit på fem raka vinster senast, men Gunners fortsätter trots allt att prestera som en väloljad maskin och avsaknaden av Gabriel Jesus har inte varit alltför tung, då Eddie Nketiah har imponerat i hans ställe.

Då det spelas ett Manchester-derby i helgen, som i skrivande stund ännu inte avgjorts, så kan den här omgången ha stor betydelse för Arsenals titelchanser. Att låta Spurs sätta käppar i hjulet för ligatiteln är det sista de vill, så det lär vara mycket kämpaglöd och känslor på plan under söndagskvällen.

Arsenal har sett bättre ut på alla sätt och vis och Contes Tottenham har visat att de inte riktigt har en defensiv som är stark nog för att klara av Contes matchplan. Det kan straffa sig mot Arsenal, även om Spurs tenderar att prestera bättre under derbyn på hemmaplan. Vi spelar i alla fall på bortasegern här för 2.25 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner
Odds: 2.25
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:30, söndag 15 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: