Speltips Tottenham – Arsenal 16/1: UPPSKJUTEN!

Axel Sjödin Publicerat: 15 januari 2022

OBS! Matchen är uppskjuten. Det är mycket som står på spel i söndagens North London Derby mellan Tottenham och Arsenal.

Tottenham - Arsenal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två poäng och en placering skiljer lagen åt i tabellen inför söndagens heta Londonderby. West Ham innehar i nuläget fjärdeplatsen, men den eventuella vinnaren av söndagens drabbning kan mycket väl sno åt sig den sista Champions League-platsen och dessutom hänga av sin ärkerival i toppstriden något.

Det är med andra ord mycket som står på spel då de båda lagen tågar in på Tottenham Hotspur Stadium framåt söndagskvällen. Däremot lär derbyt tyvärr också präglas av vilka nyckelspelare som saknas, vilket inte har varit ovanligt under de senaste månaderna.

Arsenal har en drös spelare otillgängliga inför derbyt. Pierre-Emerick Aubameyang och Thomas Partey är iväg och spelar i AFCON, Granit Xhaka är avstängd och Martin Ödegaard har testats positiv för COVID-19. Utöver det så är även Emile Rowe Smith och Bukayo Saka tveksamma till start, men åtminstone Saka lär nog hinna repa sig inför söndagen.

Gunners var dock i en ännu tuffare sits tidigare i veckan då de åkte till Anfield med ett liknande skadeläge för att möta Liverpool. Där drog Xhaka på sig ett tidigt rött kort, men trots ett tufft skadeläge och en man mindre lyckades de genom en väldigt fin försvarsinsats spika igen.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tottenham är svårslagna under Conte

Hemmalaget saknar även några viktiga spelare i Son Heung-Min, Cristian Romero, Eric Dier och Sergio Reguilón. Det är inte riktigt i nivå med Arsenals bekymmer, men avbräck icke desto mindre.

Tottenham har väl inte inlett året på bästa sätt då de har förlorat två raka möten mot Chelsea i den engelska ligacupen på senaste, men de har ännu inte åkt på sin första förlust i ligaspelet sedan Antonio Conte tog över tränaruppdraget efter Nuno Espirito Santo. Hans åtta matcher vid sidlinjen har hittills resulterat i fem vinster och tre kryss och Tottenham har tagit ett klart steg upp sedan hans inträde i klubben.

En talande statistik är att Spurs tillhörde de klubbar som sprang allra minst i snitt per match under Nuno medan de under Conte är en av de klubbar där spelarna springer som allra mest. De jobbar hårt på plan och det har verkligen gett resultat.

Ett känsloladdat derby är aldrig lätt att förutspå, men Spurs känns snäppet vassare och tillsammans med Arsenals frånvarolista så gör det att det känns befogat att spela på den raka ettan här för 2.16 hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tottenham vinner
Odds: 2.16
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: