Speltips Tottenham – Chelsea 26/2: Londonderby

Axel Sjödin Publicerat: 26 februari 2023

Söndagens enda Premier League-match är ett spännande Londonderby mellan Tottenham och Chelsea.

Tottenham - Chelsea

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mycket står på spel under söndagseftermiddagen då Tottenham och Chelsea ställs mot varandra i en intressant värdemätare i norra London. Spurs har precis lyckats återta en position i topp fyra igen och lär vara väldigt måna om att klamra sig kvar, medan det fortsatt går tungt för Chelsea som halkar ännu längre ifrån Europaplatserna.

Resultaten har varit väldigt fram och tillbaka för Tottenhams del, som värvar imponerande segrar med snöpliga förluster. Det gör dem oerhört svåra att läsa. Efter besvikelsen nere i Milano, mot ett väldigt formsvagt Milan, så studsade de i alla fall tillbaka mot West Ham under förra helgen och kunde således äntligen klättra förbi Newcastle och lägga beslag på fjärdeplatsen.

Här har de chansen att befästa sin plats i toppen, då Newcastle spelar cupfinal i helgen istället, och samtidigt trycka till en stadsrival som mitt uppe i en väldigt tuff säsong. Hos spelbolagen så anses matchen i stort sett helt jämn, med Tottenham som knappa favoriter.

Skadeläget är i stort sett likadant som tidigare och Dejan Kulusevski förväntas återigen få starta, trots att Son Heung-Min stod med i målprotokollet sist.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chelsea kommer inte igång med offensiven

För Chelseas del så fortsatte den vinstlösa sviten i den senaste omgången då de anmärkningsvärt nog föll hemma mot tabelljumbon Southampton med 0-1. Det blev den fjärde raka matchen utan vinst för Chelseas del och de är nu närmare den nedre tabellhalvan än att komma ikapp Brentford ovanför dem.

Deras förlust mot Southampton får trots allt ses som någon form av lågvattenmärke med tanke på att deras stora skadekris trots allt har börjat bli lindrigare, samtidigt som de satsade enorma pengar i januarifönstret. Trots att vinsterna har uteblivit så har spelet i alla fall sett ganska bra ut tidigare och de har skapat många målchanser som de borde kunna ha utnyttjat bättre, men det var klart sämre mot Southampton.

Känslan är att Chelseas offensiv borde börja komma igång snart, med tanke på vilket spelarmaterial de har och vilka tendenser de har visat upp. Även om det inte alls hade varit förvånande att se Chelsea explodera med fyra mål i någon match så är det kanske dags att börja ifrågasätta när och om den förändringen kommer med tanke på hur det såg ut i Graham Potters Brighton.

För 2.60 gånger pengarna hos Lucky Sports så tycker jag att den raka ettan känns mest spelvärd här, även om det är svårt att veta var vi har Tottenham. Men Chelsea har inte presterat i alla fall.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tottenham vinner
Odds: 2.60
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 14:30, söndag 26 februari
TV: 
Stream:  viaplay logo