Speltips Tottenham – Leicester 1/5: Chans att studsa tillbaka

Axel Sjödin Publicerat: 1 maj 2022

Tottenham jagar nu ärkerivalerna Arsenal i kampen om fjärdeplatsen och ställs mot Leicester på Tottenham Hotspur Stadium under söndagen.

Tottenham - Leicester

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit mycket fram och tillbaka kring den sista Champions League-platsen under hela våren och för bara ett par veckor sedan så såg Tottenham ut att äntligen ha kopplat ett litet grepp om fjärdeplatsen. Men två svaga resultat de två senaste omgångarna gör nu att de har blivit omkörda av sina ärkerivaler Arsenal.

Att de efter en period med väldigt fina resultat plötsligt har presterat som de gjort i de två senaste omgångarna är uppseendeväckande minst sagt. För två helger sedan föll de hemma mot Brighton och senast så blev det ett mållöst kryss mot Brentford. Då Spurs hade tryckt in 14 mål på deras fyra senaste matcher dessförinnan så är måltorkan svår att förklara.

De har väldigt fina offensiva pjäser som där svenske Dejan Kulusevski har klivit in och gjort succé sedan han värvades i januari. Men i deras två senaste matcher har de inte bara gått mållösa, de har inte ens fått ett skott på mål anmärkningsvärt nog.

Antonio Conte har saker att ta tag i under slutspurten av säsongen. Tre poäng är oerhört viktigt nu mot Leicester för att hålla jämna steg med Arsenal inför det mycket viktiga North London Derby som väntar i mitten av maj.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leicester lär ha fokus på annat håll

Som det har påpekats många gånger under säsongen så har Leicester knappast gjort ett stort avtryck i ligaspelet och har egentligen inte mycket att spela för nu när säsongen börjar närma sig sitt slut. De sitter bekvämt i mitten av tabellen och lär ha fullt fokus på Conference League där de är mitt uppe i en tuff semifinal mot Roma.

Det första mötet spelades på King Power Stadium i torsdags och Leicester stod för sin kanske bästa insats under slutspelet hittills med Jamie Vardy tillbaka i startelvan. Det räckte dock bara till ett kryss hemma och en tuff retur väntar nu på Stadio Olimpico på torsdag.

Oundvikligen så lär Leicesters fokus ligga på den matchen och det hade varit förvånande ifall Brendan Rodgers inte valde att rotera lite spelare under helgens ligamatch för att göra sig redo inför Roma borta.

Tottenham får därmed en utmärkt chans att studsa tillbaka efter ett par sämre resultat. Jag tror att Spurs kommer att ta den här matchen någorlunda bekvämt både med tanke på kvalitetsskillnaden och motivationsfaktorn då det är en måstematch för hemmalaget. Vi spelar därmed på Tottenham med -1,5 asian för 2.10 gånger pengarna hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tottenham -1,5 asian
Odds: 2.10
Bolag: 888sport
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: