Speltips Tottenham – Manchester City 15/8: Stormatchen

Axel Sjödin Publicerat: 15 augusti 2021

Premiäromgångens stormatch är sist ut och spelas mellan Tottenham och Manchester City framåt söndagskvällen.

Tottenham - Manchester City

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Premier League sparar det bästa till sist då vi får avsluta helgen med omgångens smällkaramell. De regerande ligamästarna Manchester City kliver in på Tottenham Hotspur Stadium som stora favoriter på söndag och är även det lag som förväntas lägga vantarna på titeln när allt står klart i vår.

Trots en nära perfekt säsong för City så har de inte sparat på krutet i sommar och Pep Guardiola har hämtat in nytt blod i truppen inför utmaningen att försvara sin titel. Jack Grealish värvades för hiskeliga mängder pengar från Aston Villa för att förstärka anfallet, men den största snackisen har ändå varit huruvida Tottenhams storstjärna Harry Kane kommer att ansluta till laget eller inte.

City har ligans klart starkaste lagbygge, men under mästerskapssomrar medför det också lite nackdelar. Väldigt många spelare har varit på landslagsuppdrag i EM, Copa America och OS och har behövt extra vila inför säsongsinledningen. Förberedelserna inför matchen mot Tottenham har därmed kanske inte varit optimala och vissa spelare anslöt till träningen så sent som för en vecka sedan ungefär.

Utöver det är även spelare som Kevin De Bruyne och Phil Foden borta på grund av skador, vilket såklart är ett avbräck för gästerna inför söndagens drabbning.

I deras första träningsmatch för året så förlorade de mot Leicester City i Community Shield med 0-1, men hade då inte heller bästa elva att ställa på plan riktigt. Men även om nu inledningen skulle bli lite skakig så visade Manchester City förra säsongen att andra lag har en bra bit kvar att nå ifall de ska utmana om ligatiteln på riktigt.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tottenham har en oviss säsong framför sig

Hos hemmalaget har den eventuella försäljningen av Kane likväl varit i medialt fokus och troligtvis kommer han inte att spela här mot City. Istället för Son Heung-Min leda anfallet i säsongspremiären mot de regerande mästarna.

Tottenham kommer i alla fall att bli intressanta att följa framöver i och med tränarbytet där de nu hämtat in Nuno Espirito Santo som tidigare lett Wolverhampton till succé under de senaste fyra säsongerna. José Mourinho visade sig vara helt fel val senast och även om Ryan Mason som inhoppare på tränarbänken gjorde det bra i de sista matcherna så satsas det nu på en mer etablerad tränare.

Det var dock inte förstahandsvalet för klubben då Tottenham har fått ett flertal nej av möjliga kandidater till tränarposten innan man tillslut landade på Espirito Santo. Han är tveklöst en bra tränare, men vi har inte fått se vad han kan göra med ett storlag riktigt. Vissa passar sig bättre i mindre klubbar utan stora egon, men det ska i alla fall bli intressant att se hur Tottenham ser ut i år även om det knappast bara är positiv stämning i supporterleden inför säsongen.

Manchester City blir tuffast möjliga motstånd att inleda säsongen med i varje fall, men i de tre senaste mötena hemma på Tottenham Hotspur Stadium har de vunnit mot City utan att släppa in mål vid något av tillfällena faktiskt. Lika bra har det inte sett ut på bortaplan och det ska väl mycket till för att de ska lyckas förlänga sviten, men uppgiften känns inte lika omöjlig som spelbolagen vill få det att verka.

Troligtvis kommer matchen i alla fall vara tät och i och med att det är säsongspremiär för de båda lagen kan det mycket väl bli lite avvaktande i början. De största avbräcken i de båda lagen är dessutom offensiva så här tycker jag att det finns bra spelvärde i underspelet för 1.96 hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.96
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 17:30
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: