Speltips Tottenham – Manchester City 21/11: Premier League

Simon Pålsson Publicerat: 20 november 2020

Tungviktsmöte i Premier League lördagen den 21 november 2020 när Tottenham Hotspur får besök av Manchester City. Vi rekar såklart med odds.

Tottenham - Manchester City

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Alla blickar kommer såklart att riktas mot London inför kvällsmötet mellan Tottenham och Manchester City i engelska Premier League på lördagen. Det vore dumt att inte ha ganska höga förväntningar inför den här matchen.

Det är dels två av världens största klubbar och två av Premier Leagues klart mest attraktiva lag. Men det är också en match om tre otroligt viktiga poäng, inte minst mot bakgrund av hur säsongsinledningen har sett för båda lagen.

Tabellmässigt ser det ganska lovande ut för Tottenham Hotspur som har 17 poäng och ligger tvåa, en poäng bakom serieledande Leicester City. Att man har gjort 19 mål (näst flest) och släppt in nio (minst av alla) tyder också på att man har fått ordning på lagbygget trots allt.

Nu har man också god form med tre raka vinster, men det finns en del övrigt att önska mot lite sämre lag, där man tappat en del onödiga poäng.

Manchester City känns på sparlåga och har exempelvis bara två vinster på sina sex senaste matcher, och bara tre vinster på sju omgångar i inledningen av säsongen. Nu har man en match mindre spelad och kan nå Europaplatserna vid en vinst här, men det är ändå en svag säsongsinledning när man ligger i mittenskiktet av tabellen. Där finns å andra sidan tunga klubbar som Arsenal och Manchester United också.

Odds på engelsk fotboll

Tottenham har sin vana trogen en skadelista fylld med spelare som står som osäkra kort. Om man vill leta lite mer positiva saker kan man ändå konstatera att det är ett lag som inte har många spelare som garanterat är borta, men det blir problematiskt med så många osäkra kort när man ska försöka lägga upp förberedelserna inför matchen.

Giovani Lo Celso, Steven Bergwijn, Erik Lamela, Japhet Tanganga och Tanguy Ndombele kommer alla att testas närmare inpå matchstart och vill det sig väl kan det bli en inhopp för ett par av spelarna. Matt Doherty har däremot testats positivt för corona och kan av den anledningen inte spela.

Med det sagt är det rent namnmässigt och kvalitetsmässigt klart värre spelare som är borta för Manchester City. Sergio Aguero och Fernandinho kommer inte att spela exempelvis, samtidigt som Oleksandr Zinchenko också är utanför laget med coronasmitta.

Benjamin Mendy, Raheem Sterling och Nathan Aké är osäkra till spel. Alla tre kan eventuellt spela om det vill sig väl, men man kan inte heller räkna med att de finns med i laget. Raheem Sterling lär vara den som saknas mest.

Det blir ofta ganska jämnt mellan dessa båda lag och det är som alltid ett rivalmöte mellan Pep Guardiola och José Mourinho.

Med tanke på tabelläget måste bortalaget gå för att vinna, men hemmalaget har en stark förmåga att sprattla till även i den här typen av matcher.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,91 gånger smeten hos 888sport. Med så många offensiva tapp kan det bli en match mer i defensivens tecken. Det spelet har suttit i fem raka matcher som Manchester City har spelat i ligan för övrigt.

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (saian)
Odds: 1,91
Bolag: 888sport
Spelstopp: 18:30
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: