Speltips Tottenham – Sheffield United 2/5: Ska vara tre poäng

Axel Sjödin Publicerat: 1 maj 2021

Tottenham Hotspur i jakt på Europaplatserna tar tacksamt emot nedflyttningsklara Sheffield United till London.

Tottenham - Sheffield United

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Tottenham har nu haft en vecka på sig att slicka såren efter förlusten mot Manchester City i den engelska ligacupen. Matchen hade inget vidare tempo och det var mållöst långt in i andra halvlek tills Aymeric Laporte kunde avgöra i den 82:a minuten genom att nicka in en hörna. Det var välförtjänt att City vann, men ingen Tottenhamsupporter blir nog gladare av det då de missade sin chans att lyfta deras första titel sedan 2008.

I ligan har resultaten varierat väldigt mycket, vilket också gjorde att tränaren José Mourinho fick sparken efter likaresultatet mot Everton för två veckor sedan. Det var ett intressant val att sparka honom precis innan cupfinalen mot City då han är en erkänt duktig cuptränare, men den matchen hade nog inte varit lätt ändå.

Nya 29-åriga tränaren Ryan Mason lyckades i alla fall vinna sin första Premier League match för Tottenham éfter att ha vänt ett underläge mot Southampton och avslutat matchen med 2-1. Nu har han chansen att ta två raka när man möter ett tacksamt motstånd som Sheffield i jakten på topp fyra.

Mason kommer dessutom att ha Harry Kane till sitt förfogande denna gången, skytteligaledaren var nämligen inte tillgänglig mot Southampton. På skadelistan i nuläget är det bara Ben Davies som definitivt är borta. Matt Doherty är tveksam till spel nu på söndag.

Det finns ännu lite glöd i Sheffield

Trots att Sheffields nedflyttning hade blivit matematiskt säkerställd inför förra helgen så överraskade de många då de faktiskt vann sin första match på ett par månader. Det var tränaren Paul Heckingbottoms första poäng sedan han tog över på tränarbänken och trots att de redan är ute visar Sheffield att de inte tänker lägga sig platt för motståndet i alla fall.

Men oavsett hur mycket Sheffield United kämpar så har de verkligen oddsen emot sig när de besöker Tottenham i norra London. Innan vinsten mot Brighton senast så har de fem raka förluster i ligaspelet i ryggen, vilket inte bådar gott. Tottenham lär också gå fullt ut här då de inte har något annan turnering att satsa på samtidigt som de fortfarande har en chans på Champions League-plats.

Inför mötet mot Tottenham får Sheffield också klara sig utan flera namn som är borta med skador så som Billy Sharp, Oliver McBurnie och Chris Basham. Jack Robinson och Sander Berge är också tveksamma till spel.

Tottenham är såklart storfavoriter här mot ligajumbon, men spelet på en rak etta är för låga. Däremot är det ganska bra odds för ett spel på Spurs med -1,5 asian handicap då Bet365 erbjuder 1.98 för det spelet. Med tanke på att Harry Kane är tillgänglig igen samtidigt som Tottenham har en bra svit på hemmaplan och Sheffields bortaspel varit horribelt så känns det som ett bra spel här.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250 kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tottenham -1,5 asian
Odds: 1.98
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:15
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: