Speltips Tottenham – West Ham 18/10: Londonderby!

Martin Efvergren Publicerat: 17 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Söndagskvällen bjuder på ett Londonderby mellan två formstarka lag som öst in mål på sistone. Förutsättningarna för stor fotbollsunderhållning är således goda. West Ham är en positiv överraskning men här tror jag att Tottenham tar ner dem på jorden.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter en knackig start med förlust i premiären mot Everton och diverse svårigheter mot mindre meriterat motstånd i Europa League-kvalet har Tottenham blivit stadigt bättre och bättre.

Innan det gångna landslagsuppehållet hade man gjort 13 mål på de två senaste matcherna. En 7-2-seger mot Maccabi Haifa följdes upp av den stora utskåpningen av Manchester United där slutresultatet skrevs till 6-1.

Känslan i Spurs-lägret inför det här stundande derbyt mot West Ham torde således vara väldigt god. Men detsamma kan man förstås också säga om David Moyes West Ham som kommer ifrån två raka ligasegrar mot högklassigt motstånd.

I näst senaste omgången besegrade man Wolverhampton med 4-0 och senast tog man en mycket fin bortaskalp då man slog Leicester med 3-0. Efter en sämre start på säsongen med förluster mot Newcastle och Arsenal har man därmed 7-0 på sina två senaste och totalt sex poäng efter fyra matcher.

West Ham saknar sannolikt Diop och Fredericks till den här matchen medan Tottenham troligen får klara sig utan nyförvärvet Bale även den här omgången.

Spurs offensiv blir svårstoppad

José Mourinho och Tottenham var i särskilt stor behov av att få en bra start den här säsongen. Förra säsongens svaga höst hade man inte råd att upprepa och för Mourinhos del är smekmånaden över och det är dags att visa upp en positiv utveckling, en struktur och idé att bygga vidare på.

Med 7 poäng efter 4 matcher har man väl inte fått någon drömstart men utvecklingen tycks helt klart gå åt rätt håll. Därtill har man tagit sig vidare i på Ligacupen och Europa League, gjort 12 mål i ligan och inte minst är det 6-1-seger mot Manchester United som gör helhetsbilden positiv.

Positiv utveckling kan man, minst sagt, också säga att West Ham har visat upp så här långt. Deras insats senast mot Leicester var möjligen än mer imponerande än Tottenhams United-slakt då man spelade mot elva man hela matchen samt att man också kan argumentera för att Leicester just nu är ett bättre lag än Manchester United.

Vi har alltså att göra med två formstarka lag som öst in mål på sistone. Utgången är långtifrån självklar men i grunden är Tottenham ett bättre lag. De vann båda derbymötena förra säsongen och därtill 4 av de 5 senaste.

Utdelningen på att det kommer bli målrikt i den här matchen är väldigt låg. Det är troligt att det kommer göras ett par mål i den här matchen men samtidigt är inte David Moyes direkt känd för att sätta full fart framåt i den här typen av matcher.

West Ham har gjort det riktigt bra i de två senaste matcherna men jag är inte övertygad om att de kommer kunna leverera på den nivån i match efter match.

Ett Tottenham i form och med självförtroende är väldigt svårstoppade. Deras högstanivå är högre än West Ham och det finner jag anledning att tro att man kommer att bevisa här.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Tottenham -1 (asian handicap)
Odds: 2.09
Bolag: Betsson
Spelstopp: 17:30, söndag 18 oktober 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: