Speltips Watford – Brighton 12/2: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 11 februari 2022

Läget är pressat för nästjumbon Watford FC inför mötet mot Brighton & Hove Albion i Premier League. Matchen spelas den 12 februari 2022 med avspark kl 16:00 på Vicarage Road.

Watford – Brighton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Watford är nu inne på sin tredje manager den här säsongen och nu är det på Roy Hodgsons axlar som ansvaret vilar. Efter två matcher med Hodgson vid rodret har man tagit en poäng men inte gjort något mål framåt. Det ger att man står på 15 poäng efter 22 matcher och har tre poäng upp till Newcastle ovanför nedflyttningsstrecket.

Watford har bara tagit två poäng på sina tio senaste matcher. Sedan segern hemma mot Manchester United har man snarare tagit steg tillbaka och Claudio Ranieris korta tid i klubben kan inte ses som något annat än ett misslyckande.

I tisdags kämpade man väl borta mot West Ham men man föll med 1-0. Dessförinnan spelade man 0-0 i bottenmötet på bortaplan mot Burnley. Defensivt har Hodgson, i vanlig ordning, styrt upp det på ett bra sätt, men nu är man i desperat behov av att börja vinna matcher.

Svårslagna Brighton & Hove Albion är då enkel motståndare. De föll visserligen senast i FA-cupen mot Tottenham, men i Premier League har man bara förlorat fyra av sina 22 matcher. Samtidigt har man kryssat 12, vilket är flest av alla lag i serien.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett mer framåtlutat Watford

Brighton räckte inte till mot Tottenham förra helgen, men dessförinnan stod man på sju raka matcher utan förlust. I synnerhet har man radat upp 1-1-matcher. I Premier League har man spelat just 1-1 i de tre senaste matcherna mot Crystal Palace, Chelsea och Leicester.

Watford och Brighton möttes senast i den andra omgången av den här säsongen. Xisco Munoz Watford föll då på bortaplan med 2-0.

Två tränarbyten senare är läget nu prekärt för Watford FC. Hodgson har kommit in med sin rutin och har stramat åt det försvarsspel som har varit lagets främsta akilleshäl. Det har dock inte hjälpt laget till mer än en poäng på två matcher och på hemmaplan måste man nu flytta fram sina positioner och riskera lite mer. Offensivt har man levererat på en bra nivå tidigare och jag tror vi kommer att få se ett betydligt mer framåtlutad Watford jämfört med de två senaste matcherna.

Brighton är svåra att göra mål på och de är svåra att besegra. Men det var nu ganska längesedan man höll nollan. Man släppte in tre senast och man har släppt in mål i de samtliga sju senaste matcherna.

Brighton gäller som favoriter inför den här matchen och det mesta talar till deras fördel. För Watford och Hodgson känns det som lite av en ödesmatch. De behöver få med sig något positivt från den här matchen om den här skutan ska kunna vända till rätt köl.

Underspelen ger klen utdelning på den här matchen och det är till viss del förståeligt. Min bedömning är emellertid att vi kommer få se ett mer offensivt balanserat Watford här och därtill kan vi konstatera att båda lagen har gjort mål i Brightons sju senaste matcher. Därför blir mitt spel att båda lagen gör mål till 2.05 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.05
Bolag: Betsson
Spelstopp: 16:00, lördag 12 februari 2022
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: