Speltips Watford – Burnley 30/4: Bottenstrid

Martin Efvergren Publicerat: 30 april 2022

Viktiga poäng står på spel när ett formstarkt Burnley ställs mot bottenkonkurrenten Watford i Premier League. Matchen spelas lördagen den 30 april 2022 med avspark kl 16.00 på Vicarage Road.

Watford – Burnley

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Burnley FC är en klubb som vägrar att ge sig. Man har legat illa till hela den här säsongen, men de har nu visat i de senaste matcherna att de fortfarande är att räkna med. På de fem senaste matcherna har man tagit tio poäng och det innebär att man för tillfället har kravlat sig upp ovanför nedflyttningsstrecket.

Efter 33 spelade matcher står Burnley på 31 poäng och därmed är man två poäng före Everton som nu ligger under strecket. De sistnämnda har dock en match mindre spelad.

Sean Dyche har byggt detta Burnley med alla dess karaktärsdrag, men nu är det inte längre han som styr skutan. Efter förlusten mot Norwich fick Dyche lämna och laget leds sedan dess av Michael Jackson som tidigare tränat klubbens U23-lag.

Det skiftet har inneburit en positiv effekt. Efter tre matcher är Jackson obesegrad och man kommer nu från två raka segrar på hemmaplan mot Wolverhampton och Southampton.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Burnley

Watford har också de bytt tränare den här säsongen – två gånger till och med. De har dock inte fått någon önskvärd effekt på sina tränarbyten utan det har nog snarare bara grävt klubben djupare och allt närmare en nedflyttning.

Roy Hodgson hade inte någon enkel uppgift att få den här skutan på rätt köl och läget ser nu dystert ut. Watford kommer från fyra raka förluster och man har bara tagit fyra poäng på de nio senaste omgångarna. I tabellen är man hela nio poäng efter Burnley med fem matcher kvart att spela.

Watford och Burnley möttes senast i början av februari på Turf Moor och det var en match som förblev mållös. När de nu möts igen är förutsättningarna jämna om vi ser till spelbolagens bedömning. Oddssättningen är, i princip, helt jämna mellan lagen.

Watford har hemmaplan men det är väl egentligen det enda som jag tycker talar till deras fördel här. Burnleys tre senaste segrar har kommit på hemmaplan och senaste bortasegern tog man i februari mot Brighton. Trots det tycker jag att det är väldigt mycket som talar för att man kommer att vara det starkare laget här.

Därtill kan vi konstatera att Watford inte har tagit poäng på Vicarage Road sedan segern mot Man United i november förra året. Så någon hemmaplansfördel kanske man egentligen inte kan tala om.

Watford känns som ett slaget lag medan Burnley har visat det motsatta på sistone. Mitt spel blir Burnley 0 (asian handicap) till 1.95 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Burnley 0 (asian)
Odds: 1.95
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 30 april 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: