Speltips Watford – Tottenham 1/1: Defensiva problem

Martin Efvergren Publicerat: 31 december 2021

Bottenlaget Watford FC tar emot ett Tottenham Hotspur på uppgång i Premier League. Matchen spelas lördagen den 1 januari 2022 med avspark kl 16:00 på Vicarage Road.

Watford – Tottenham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Claudio Ranieri tycks inte kunna få någon vidare ordning på sitt Watford. Man kommer nu till det här mötet med fem raka förluster bakom sig och läget i botten av Premier League börjar bli alltmer prekärt.

Framförallt släpper man in alldeles för många enkla mål. I tisdags släppte man in fyra då man föll med klara 4-1 trots att man fick en drömstart med 1-0 redan i den fjärde minuten. På de fem senaste matcherna har man totalt släppt in 15 mål. Visserligen har man ställts mot tufft motstånd i form av bland andra Chelsea och Manchester City, men defensiven behöver bli stabilare om man ska kunna vända den här negativa trenden.

Nu ställs man inför en ny, svår uppgift då Tottenham Hotspur gästar. De kommer med en klart bättre trend men lär vara rejält besvikna över att man bara fick med sig en poäng från bortamötet mot Southampton senast. Framförallt eftersom man var en man mer hela andra halvlek och tryckte på för ett ledningsmål utan att lyckas. Istället stod sig 1-1 från första halvlek matchen ut.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett ihåligt Watford

Antonio Conte har nu lett Tottenham i sju ligamatcher och är fortsatt obesegrad. Av dessa har man vunnit fyra och kryssat tre. Det är väl ingen dundersvit men mycket pekar ändå mot att han är på väg att ta klubben uppåt igen.

Man borde förstås ha lyckats avgöra matchen mot Southampton senast när man fick spela en man mer i mer än halva matchen. Marginalerna var dock inte på deras sida men det går inte att klaga på så mycket mer än att effektiviteten saknades.

Watford och Tottenham möts nu för andra gången den här säsongen, men mycket har hänt sedan dess att de möttes i slutet av augusti. Inte minst så har båda lagen bytt manager. Det mötet i den tredje omgången vann emellertid Tottenham med 1-0 på hemmaplan.

Det har varit väldigt målrikt i Watfords senaste matcher och mycket talar för att det kan bli en mer öppen matchbild jämfört med senast. De har alltså släppt in 15 mål på de fem senaste och samtidigt har man också själva gjort mål i alla dessa fem matcher.

Watford har ett tungt skadeläge och nio spelare ser ut att missa den här matchen. Mycket talar således till Tottenhams fördel här. Offensivt är dock Watford långtifrån ofarliga och man har, på många sätt, varit bättre än vad resultaten visar.

Tottenham fick inte utdelning senast men jag tycker det finns god anledning att tro att den kan komma retroaktivt. Watford saknar en defensiv trygghet och jag tror att Spurs kommer göra mer än ett mål här. Mitt spel blir därför Tottenham över 1.5 mål till 1.66 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tottenham över 1.5 mål
Odds: 1.66
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 16:00, lördag 1 januari 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: