Speltips West Brom – Liverpool 16/5: Säsongen kan räddas

Axel Sjödin Publicerat: 15 maj 2021

Liverpool besöker The Hawthorns på söndag i hopp om att minska gapet upp till Champions League-platserna.

West Brom - Liverpool

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trots att de regerande mästarna verkligen inte har en bra säsong i ryggen så lever fortfarande hoppet om att spela Champions League under nästa säsong. Med tre matcher kvar att spela har de nämligen chansen att minska gapet upp till Chelsea till en ynka poäng inför de två sista omgångarna.

Tredjeplacerade Leicester och fjärdeplacerade Chelsea möter varandra i nästa omgång i en riktig ödesmatch som kan skapa en chans för Liverpool att försöka ta vara på i tabellen. Den imponerande vinsten mot Manchester United tidigare i veckan med 4-2 var livsviktig och den måste följas upp med en vinst mot nedflyttningsklara West Brom nu på söndag ifall The Reds ska ha någon som helst chans på en topp fyra-placering.

Med tanke på resultaten i februari och mars där Liverpool hade sex förluster på sju matcher och de sjönk som en sten i tabellen så är det anmärkningsvärt att de fortfarande är med och slåss om Champions League. Med tanke på spelschemat som återstår så är det allt annat än en omöjlig uppgift för dem i alla fall.

Skadeläget i Liverpool är dock långt ifrån optimalt då en hel drös spelare är borta med skador. Jordan Henderson, James Milner, Virgil van Dijk, Ozan Kabak, Joel Matip och Naby Keita är inte tillgängliga bara för att nämna några av dem. Liverpool har dock som bekant en bred trupp och de matcher som återstår borde man kunna lösa oavsett.

West Brom var aldrig riktigt nära

Förra helgen stod det klart att West Brom skulle spendera den kommande säsongen i The Championship efter en 1-3 förlust borta mot Arsenal. Inte ens Sam Allardyce, som räddat många klubbar från nedflyttning, kunde rädda upp situationen.

Trots att The Baggies inte direkt var nära att klara sig kvar så har de ändå gjort ett ryck i formen och lämnat Sheffield bakom sig i tabellen. Två av deras fem segrar under säsongen kom nu i april och de har definitivt blivit en hårdare nöt att knäcka under Allardyces styre.

Frågan är dock om det kommer att räcka mot ett hungrigt Liverpool. West Brom har i alla fall inga större skador som stoppar dem. Branislav Ivanovic och Robert Snodgrass står på frånvarolistan, men de är inga större avbräck i nuläget.

Oddsen för att detta ska bli en målrik match är superlåga. Det är möjligt att den målrika matchen mot Manchester United i torsdags dröjt sig kvar i folks tankar, men det är absolut ingen garanti att det upprepar sig här. West Brom skulle mycket väl kunna gå tillbaka till en fembackslinje här mot Liverpool med Dara O’Shea som kliver in i backlinjen för att försöka hålla nere siffrorna. Spelet på under 3,5 mål får du för hela 1.95 hos Betfair och det finns klart spelvärde där.

  Rygga spelet hos Betfair – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Betfair
Spelstopp: 17:30
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: