Speltips West Brom – Sheffield United 28/11: Bottenmöte

Simon Pålsson Publicerat: 28 november 2020

Ångest på astronomiska nivåer inför lördagsmötet mellan West Bromwich Albion och Sheffield United i Premier League den 28 november 2020.

West Bromwich - Sheffield United

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Nu har det i för sig bara spelats nio omgångar av säsongen, och det är alldeles för tidigt att dra några bestämda slutsatser om hur den här säsongen kommer att sluta, men vi kan enkelt konstatera att inledningen på hösten varit mardrömslik för både West Bromwich Albion och Sheffield United.

Nu möts dessa båda ångestlag i ett möte som rättmätigen bara kan beskrivas som ett ångestmöte. Det dryper nämligen av poängångest från båda läger, och det lag som möjligen lyckas vinna här kan ge sig själva lite andrum. Eller andrum är helt fel ord. En liten, liten språngbräda och möjlighet att blicka uppåt.

West Bromwich Albion har tre poäng på nio omgångar och kan med en vinst studsa upp på säker mark, förutsatt att lagen ovanför inte vinner sina matcher. Det är alltså inte hela världen för deras del så hår långt. Säsongen är inte körd.

Sheffield United däremot har bara en poäng, har sett totalt horribla ut och har bara gjort fyra (!) mål framåt på sina nio inledande matcher. För deras del är det inte möjligt att nå säker mark, ens vid en vinst mot West Bromwich Albion. Deppigt värre.

West Bromwich Albion förlorar inte va?

West Bromwich Albion har nu den rutinerade ytterbacken Kieran Gibbs borta med coronasmitta, men tack och lov har den inte spridits till fler spelare än lagkamraten Jake Livermore. Dessa båda spelare fick stå över mötet med Manchester United i helgen och visade sig saknade då. Med det sagt är det positivt att det, peppar peppar, inte ser ut att följa fler sjukdomsfall i eller kring laget. Sam Field är skadad och har så varit ett tag.

Nu ska vi se hur West Bromwich Albion formerar laget, efter att ha försökt sig på en mer defensiv approach med fembackslinje i två matcher. Det faktum att man spelar mot en bottenkonkurrent gör kanske att man vågar sig framåt lite mer i banan? Det låter rimligt i mina ögon. Eller öron kanske man borde skriva.

Sheffield United har inte heller helt optimala förutsättningar, då Jack O’Connel inte kan spela med en skada. Lys Mousset och Enda Stevens står också som högst osäkra till spel. Däremot finns det förhoppningar om att den inlånade mittbacken Ethan Ampadu ska kunna spela efter att ha fått gå av senast.

Efter en horribelt svag inledning är desperationen på poäng helt enorm i båda lagen här. Men vilka kan hantera den pressen bäst?

Spelmässigt råder det ingen tvekan om att West Bromwich är laget som sett lite mer pigga ut. Därför spelar jag West Bromwich draw no bet till hela 1,87 gånger såsen hos SpeedyBet.

Speltips:

Speltips: West Bromwich draw no bet
Odds: 1,87
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 21:00, lördag 28 november 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: