Speltips West Brom – Southampton 12/4: Tidig match

Simon Pålsson Publicerat: 12 april 2021

West Bromwich Albion spelar måndagens tidiga möte i Premier League när Southampton gästar den 12 april 2021.

West Bromwich - Southampton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter en intensiv helg med allsvensk fotboll är det nu måndag och man kan åter rikta blickarna, en del, ut mot kontinenten och matcherna som ska spelas lite mer söderut. Premier League är som bekant inne i en intressant fas av säsongen.

Med åtta matcher kvar att spela har West Bromwich Albion elva poäng upp till säker mark och det är faktiskt inte helt kört för deras del att rädda nytt kontrakt, inte minst mot bakgrund att Fulham har klappat ihop med fem förluster på sina sex senaste matcher.

West Bromwich Albion tog en tung trepoängare mot Chelsea senast och kanske kan det vara vägskälet som visar att laget åtminstone gör spänning av det hela. En vinst här också gör att man bara har åtta poäng upp till säker mark. Då ska det ändå spelas sju omgångar till.

Men ingen rast och ingen ro gäller för West Bromwich Albion, som i sin nästa omgång spelar borta mot Leicester City. Då är det betydligt rimligare att West Bromwich Albion tar sina tre poäng här.

Southampton må ha två raka vinster, varav en i FA-cupen, men som parkerat mittenlag, med liten inblandning i bottenstriden, känns deras säsong redan ganska avslagen. Det är min känsla. Däremot tror jag inte att laget, som har släppt in tredje mest mål i hela ligan, kommer att börja backa hem nu direkt.

Målspel i Premier League

Branislav Ivanovic har inte varit så bra som många hade hoppats på sedan han skrev på för West Bromwich Albion och kanske är det bara att erkänna att den rutinerade backen inte längre är vad han en gång har varit. Hur som helst kan han inte spela den här matchen för WBA.

Det kommer troligen inte heller Kieran Gibbs eller Dara O’shea heller att göra. Två spelare som båda är uppsatta som tveksamma, och som kommer att testas så sent som det är möjligt.

I bortalaget har Michael Obafemi, Oriol Romeu och William Smallbone inte kunnat spela mycket alls under säsongen. Ingen av spelarna finns med här heller.

Southampton har fem raka vinster mot West Bromwich Albion, men har bara tagit poäng i en av sina sju senaste bortamatcher. Vilken trend blir det som nu väger tyngst inför måndagens tidiga möte i England?

Över 2,5 mål spelas till 2,00 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,00
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, måndag 12 april 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: