Speltips West Bromwich – Aston Villa 20/12: Allardyce-effekt?

Martin Efvergren Publicerat: 19 december 2020

Sam Allardyce har ringts in för att rädda West Bromwich och hans första utmaning blir Aston Villa. Här finns det mycket som talar för en mer tillknäppt tillställning.

West Bromwich – Aston Villa

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Slaven Bilic avslutade sin sejour med in fin insats då man fick med sig 1-1 i bortamatchen mot Manchester City i tisdags. Trots det fick han alltså sparken och in har istället Sam Allardyce kommit för att göra det han brukar göra: rädda ett Premier League-kontrakt till nästa säsong.

Poängen mot Manchester City senast innebär att man har tagit 7 poäng efter 13 spelade matcher och läget är således prekärt. Nu sätter man så sin tilltro till den 66-årige Allardyce och hans förmåga att rädda bottenlag i kris.

West Bromwich har bara vunnit en ligamatch den här säsongen och det var mot jumbon Sheffield United. Inledningsvis hade man problem med det defensiva men det rättades till och istället är det offensiven som blivit lidande. Nu återstår att se vad Allardyce kan göra åt den saken.

Närmast väntar så ett Aston Villa som har slagit av på takten något efter en sprudlande inledning på säsongen. I torsdags spelade man 0-0 hemma mot Burnley vilket ger att man står på 19 poäng efter 11 spelade matcher.

Av de senaste sju matcherna har man vunnit två, förlorat fyra och kryssat en. Man blixtrar till emellanåt men man har generellt inte visat upp samma energi, som man hade tidigare, i de senaste matcherna.

Hos bortalaget saknas Moraes da Silva, Engels och Ibrahim Hassan. På West Bromwich skadelista finns Townsend och Bartley medan Pereira är avstängd.

Allardyce ger ingen offensiv skjuts

Att West Bromwich nu satsar på det så beprövade Sam Allardyce-kortet kom inte som någon jätteöverraskning. Det är helt enkelt så man gör när man ligger pyrt till i botten av Premier League runt jul.

Tajmingen kändes dock en aning fel med tanke på att man svarade för en så gedigen och disciplinerad insats mot Manchester City senast, men att Bilic skulle få gå var förmodligen redan klart innan den matchen. Därtill har man också tagit 4 av sina 7 poäng i de 4 senaste matcherna.

Hursomhelst kommer Allardyce in med ny energi och det brukar inte vara några direkt intrikata metoder han använder. Problemet är bara att West Bromwich i stort redan har mycket av det som Allardyce brukar tillföra.

West Bromwich har bara gjort 4 mål på sina 7 senaste matcher och det är framförallt offensiven som är lagets problem. Och med det spelarmaterial som finns har jag svårt att se att Allardyce ska kunna uträtta så mycket vad gäller det offensiva spelet.

Aston Villa har också de varit mer målsnåla på sistone. Senast gick man mållösa och på de 4 senaste matcherna har man totalt gjort 3 mål och Ollie Watkins som ”ska” vara den som gör målen har gått mållös från samtliga dessa matcher.

Med detta beaktning tycker jag det är lite märkligt att ett underspel ger så pass mycket mer i utdelning än spelet på över 2.5 mål som står i låga (cirka) 1.70.

Det är möjligt att vi kommer få se ett West Bromwich med ny energi tack vare tränarskiftet men jag tror knappast att Allardyce kommer att beordra full fart framåt.

West Bromwich har fördelen av Aston Villa spelade i torsdags vilket ger dem två dagars mer vila/träning inför den här matchen. Samtidigt är Aston Villa ett bättre lag men utgången är ganska oviss på förhand.

Spelvärdet finner jag i det att jag tror på en mer låst matchbild och under 2.5 mål till hela 2.18 gånger pengarna hos Mr Green är därför ett taget spel.

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 2.18
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 20.15 den 20/12 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: