Speltips West Bromwich – Leicester 13/9: Inspirerade nykomlingar

Martin Efvergren Publicerat: 5 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Klassiska The Hawthorns är åter en Premier League-arena då nykomlingen West Bromwich tar emot Leicester i premiären. Här finner jag anledning att tro att båda lagen kommer göra mål i en resultatmässigt jämn tillställning.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Under sin första säsong vid rodret lyckades Slaven Bilic ta tillbaka West Bromwich till den engelska fotbollens finrum. Laget slutade tvåa i Championship, tio poäng efter seriesegrarna Leeds och med två poängs marginal ner till Brentford och Fulham.

Förra säsongens framgång vilade till stor del på en stark lagprestation. Det faktum att ingen spelare gjorde fler än tio mål understryker att man inte var beroende av någon enskild spelare utan kollektivet är den främsta styrkan. De rutinerade anfallarna Charlie Austin och Hal Robson-Kanu hängde dock tio baljor var och var med sitt hårda arbete starkt bidragande till avancemanget.

Till återkomsten i Premier League bygger WBA i stort sett vidare på samma lag som förra säsongen. Den franske försvararen Cedric Kipre har värvats från Wigan och övergångarna av Grady Diangana och den sevärde brassen Mateus Pereira är permanenta efter att ha varit på lån under förra säsongen.

Leicester City var ett av Premier Leagues största utropstecken förra säsongen men där avslutningen av säsongen gav lite smolk i bägaren. Man såg ju länge ut att vara ett lag för den absoluta toppen och man hade med marginal en Champions League-plats säkrad inför det att seriespelet återupptogs i juni.

Av de återstående nio matcherna lyckades man dock bara vinna totalt två och i den avslutande omgången föll man mot Manchester United, vilket gjorde att man slutade på en femteplats.

Till den här säsongen har man värvat försvararen Timothy Castagne från Atalanta men samtidigt tappat Ben Chilwell till Chelsea.

Medan West Bromwich har en så gott som skadefri trupp har Leicester ett par spelare i Fuchs, Maddison, Ricardo Pereira och Amartey som sannolikt kommer vara disponibla.

En heltaggad nykomling

Brendan Rodgers arbete med Leicester är imponerande och med en trupp som är, med Ben Chilwell som undantaget, intakt bör man återigen vara ett lag för den absoluta toppen av tabellen.

Någonting hände med laget efter uppehållet i våras då man inte stod att känna igen under de avslutande matcherna men ser man till säsongen som helhet och den fotboll man presterade så måste man ändå lyfta på hatten över det faktum att man håller jämna steg med lag som spenderat betydligt mer pengar på sina trupper.

För Leicester gäller det nu att man snabbt lyckas hitta tillbaka till den vägvinnande och ofta underhållande fotboll man stod för ända fram till vårkanten. Med tanke på den svaga avslutningen av säsongen lär resultatet under inledningen av den här säsongen bli extra viktiga för Rodgers manskap.

Att ställas mot en nykomling i första omgången brukar dock sällan vara något drömscenario. En uppumpad Slaven Bilic och ett lika uppumpat West Bromwich i stort lär inte bli någon enkel uppgift.

Leicester är rättmätiga favoriter i det här mötet men det är inte helt givet att man lyckats skaka av sig problemen man hade under sommarens matcher. WBA är ett hårt arbetande kollektiv där inspirationen som det ger att vara tillbaka i Premier League kan räcka långt i den här matchen.

Leicester är förstås det bättre laget på pappret här men ett oavgjort resultatet känns också klart tänkbart. Framförallt tror jag att båda lagen kommer göra mål i den här matchen.
Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1.77
Bolag: Casumo
Spelstopp: 15:00, söndag 13 september 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: