Speltips West Bromwich – Tottenham 8/11: Mindre sprudlande

Martin Efvergren Publicerat: 8 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Nykomlingen West Bromwich jagar fortfarande sin första seger och nu väntar åter ett tufft motstånd. Tottenham går bra utan att briljera men spelschemat är tätt vilket kan bidra till att den här bataljen blir ganska jämn.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Slaven Bilics West Bromwich har det motigt. Efter sju spelade matcher har man fortfarande inte vunnit och totalt står man på tre poäng.

Man inledde säsongen med att släppa in totalt elva mål mot Leicester, Everton och Chelsea i de tre första omgångarna och med ett sådant ihåligt försvarsspel får man, inte sällan, stora problem att ta poäng.

Sedan dess har man ställts mot mindre topptippade lag där man har lyckats strama åt defensiven – men det har ändå inte givit någon vidare utdelning. Mot Southampton, Burnley, Brighton och Fulham i de senaste fyra omgångarna hade man behövt vinna åtminstone en match.

Istället fick man nöja sig med kryss mot Burnley och Brighton, men senast blev det åter en tung förlust mot bottenkonkurrenten Fulham som vann med 2-0.

Nu väntar så ett Tottenham som inte har förlorat i ligan sedan premiären mot Everton och som, med sina fjorton poäng, definitivt är med i toppen av tabellen.

Sedan 6-1-överkörningen av Manchester United och det efterföljande galna 3-3-derbyt mot West Ham har vi fått se ett lite mindre underhållande Spurs i de två senaste ligaomgångarna. Utan att briljera knep man en 1-0-seger borta mot Burnley och senast en 2-1-seger hemma mot Brighton.

I torsdags ställdes man mot Ludogorets på bortaplan i Europa League vilka man, med ett delvis roterat lag, kunde besegra med 3-1.

Trots tätt matchande ser skadesituationen ändå positiv ut för bortalaget där Lamela, Aurier, Reguilon och Tanganga är osäkra kort. Hos WBA lär Robson-Kanu och Field saknas.

WBA prioriterar defensiven

West Bromwich ställdes inledningsvis av säsongen mot tufft motstånd där man gick på ett par minor. Framförallt släppte man in alldeles för mycket mål och sedan 3-3-matchen mot Chelsea har vi sett ett mer defensivt orienterat lag, vilket också inneburit att man skapar klart färre farligheter i offensiv riktning.

På de 4 senaste matcherna har man totalt släppt in 5 mål, vilket är en tydlig förbättring jämfört med de 3 inledande matcherna – men samtidigt har man endast lyckats göra 1 mål på dessa 4 matcher.

Med bara 3 poäng efter 7 omgångar är man i desperat behov av en seger men vis av tidigare erfarenheter lär Slaven Bilic fortsätta att prioritera defensiven då Tottenham, med alla dess offensiva kvaliteter, står för motståndet.

Även om José Mourinho har roterat sitt manskap en hel del så är det täta matchandet knappast någon fördel i det här läget. I synnerhet då man kommer från en bortaresa fram och tillbaka från Bulgarien i torsdags.

De senaste matcherna har varit mer tillknäppta och mindre energifyllda från Tottenhams sida och jag tycker det finns stor anledning att tro på något liknande i det här mötet.

Det har gjorts under 2.5 mål i WBA:s 4 senaste matcher och jag håller det som klart spelvärt att den trenden kommer att hålla i sig.

West Bromwich - Tottenham

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: