Speltips West Ham – Arsenal 16/4: Inga marginaler kvar

Axel Sjödin Publicerat: 15 april 2023

Söndagen bjuder på ett Londonderby med viktiga poäng på spel för både West Ham och Arsenal.

West Ham - Arsenal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Arsenals tidigare buffert ned till Manchester City är nu borta och det finns inte längre några marginaler för misstag ifall de ska lyckas lägga beslag på sin första ligatitel på decennier. De måste helt enkelt bara ta tre poäng på söndag mot ett West Ham som i sin tur behöver poäng i bottenstriden.

På grund av hur matchbilden såg ut så varierar åsikterna kring förra veckans kryss mot Liverpool, men faktum kvarstår att Arsenal fortfarande har allt i egna händer. Den enda lilla skillnaden är att de numera behöver ta en poäng på Etihad mot ett City-maskineri som har börjat se sådär ostoppbara ut igen.

Men det är en match i taget som gäller och mot West Ham gäller de som klara favoriter. Arsenal är trots allt i en fantastiskt stark form de också, och att de bara har tappat två ynka poäng borta på Anfield på deras åtta senaste matcher och ändå är nära på att tappa ligatiteln säger en del om vad som krävs för att vinna Premier League.

Arsenal är i alla fall i stort sett skadefria, utöver William Saliba som är tveksam till spel men bör vara tillbaka inför nästa omgång.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

West Ham har inte övertygat

Hemmalaget har lyckats avvärja det värsta hotet om nedflyttning efter att ha tagit två vinster i de tre senaste omgångarna. Senast så lyckades de få med sig tre poäng borta mot Fulham, trots att de inte kontrollerade mycket av spelet. Dessa två vinster har i alla fall räckt för att ta dem upp till 14:e plats, med tre poäng ned till strecket och en match mindre spelad än lagen runt dem.

Men det är fortfarande inte ett West Ham som övertygar direkt. 1-5-förlusten mot Newcastle i deras senaste hemmamatch talar för sig själv, och att de bara fick med sig ett kryss borta mot Gent i Conference League-kvartsfinalen i torsdags var inte heller särskilt förtroendeingivande, särskilt då Gent var det lag som skapade mest och var närmast segern.

David Moyes bör fortsatt sitta ganska löst, även om det för tillfället ser ut som att de kommer att klara sig kvar i Premier League, men åker de ut ur Conference League så har de absolut ingenting positivt att visa upp från säsongen. Därmed så kan de mycket väl ha returen den kommande torsdagen i bakhuvudet när de möter Arsenal i en match där de ändå inte förväntas ta några poäng.

Arsenal har inte varit lika starka defensivt som under hösten, men offensiven är det inget fel på. För 1.66 gånger pengarna hos Coolbet så spelar vi på att Arsenal gör över 1,5 mål på söndag.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arsenal över 1,5 mål
Odds: 1.66
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 16 april
TV: 
Stream:  viaplay logo