Speltips West Ham – Brentford 30/12: Pressat hemmalag

Axel Sjödin Publicerat: 30 december 2022

Ett krisande West Ham ställs mot Brentford under fredagen i årets sista match för båda lagens del.

West Ham - Brentford

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

West Ham åkte på den fjärde raka förlusten tidigare i veckan då de mötte Arsenal på Emirates. Samtidigt så förlängde Brentford sin obesegrade svit på fyra matcher då de mötte det andra laget från norra London och kryssade. Styrkeförhållandena dessa båda lag emellan är lite annorlunda än vad vi kanske förväntade oss inför säsongen, men West Ham är alltjämt favoriter inför fredagen.

Förlusten mot Arsenal kom inte direkt som någon större överraskning, David Moyes West Ham har ett uruselt facit mot andra topplag på bortaplan och trenden håller i sig även den här säsongen. Hittills så har de förlorat samtliga fyra bortamatcher mot topp sex-klubbar, vilket gör att den vinstlösa sviten borta mot toppmotstånd fortfarande håller under sin tredje säsong.

Hemma mot Brentford så ska förutsättningarna dock vara lite annorlunda, men det är ändå oroväckande att de har förlorat båda sina senaste hemmamatcher mot Crystal Palace och Leicester innan uppehållet. West Ham hade ett ganska bra transferfönster, men har trots allt inte alls kommit igång som förväntat och befinner sig bara en ynka poäng ovanför nedflyttningsplatserna.

Målskyttet har varit ett stort problem och Gianluca Scamacca kommer förmodligen att vara borta inför fredagen, samtidigt som Nayef Aguerd fortsatt inte lär vara spelklar. Michail Antonio har inte heller kommit igång som väntat med bara två mål hittills under säsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brentford har varit svårslagna

Det går betydligt bättre för Brentford, som imponerar även under den tuffa andrasäsongen och ser ut att vara ett lag som Premier League-publiken kommer att få vänja sig vid att följa under kommande år.

Av deras sju senaste matcher så har de bara förlorat en enda och har tagit poäng av Chelsea, Tottenham och inte minst vunnit mot Manchester City under samma fina period. Deras fina anfallsvapen Ivan Toney verkar inte heller särskilt påverkan av vad som händer utanför planen med hans spelutredningar då han återigen stod i målprotokollet senast mot Spurs.

Borta mot West Ham är ingen lätt match, men hemmalaget känns som lite väl starka favoriter sett till hur båda lagen har sett ut. Brentford har varit svårslagna under säsongen och kan mycket väl få med sig ett resultat i det här mötet. Vi spelar därmed helt enkelt på dubbelchansen X2 för 1.86 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.86
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, fredag 30 december
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: