Speltips West Ham – Burnley 16/1: Målspelet

Simon Pålsson Publicerat: 15 januari 2021

Klassiska avsparkstid gäller för lördagens möte mellan West Ham United och Burnley i engelska Premier League den 16 januari 2021.

West Ham - Burnley

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog vore det konstigt om man inte klev in till lördagens matcher i Premier League med ganska höga förväntningar, inte minst då det ska spelas fem matcher utspridda på hela dagen. Den som placerar sig i tv-soffan behöver egentligen inte göra någonting mer än så för att hålla sig underhållen hela dagen och kvällen.

Ett spännande möte ska hur som helst till att spelas i London, där hemmalaget West Ham United jagar säsongens åttonde vinst, och där man gäller som ganska klara favoriter hemma mot Burnley.

Men det är ett bortalag som har hittat rätt på slutet och som jag inte tror går att städa av hur enkelt som helst. Det här är snarare ett svårspelat lag, ett lag som man bör ha respekt för i det här läget.

Burnley förlorade i för sig med uddamålet mot Manchester United senast, men stod för en ganska okej insats då. Innan dess hade man spelat ett antal jämna matcher och det känns givet att man nu har hittat någon form av defensiv stabilitet igen.

Då ska man också ha med sig att det här är ett lag som har tre raka hållna nollor mot just West Ham United.

Oavgjort ligger nära till hands

På förhand känns det här som ett möte som är dömt att bli jämnt och det öppnar såklart för ett spel på oavgjort i matchen. Men för vår del hittar vi värdet någon annanstans.

Det man dock ska ha med sig är att West Ham United får klara sig utan Arthur Masuaku och Fabian Balbuena, samtidigt som målvakten Lukasz Fabianski fortsatt är tveksam till spel. Men det mesta pekar på att han spelar ändå.

I bortalaget är det stora orosmolnet Jimmy Dunne, som eventuellt måste vilas i den här matchen också.

Under 2,5 mål spelas till 1,81 gånger såsen hos Unibet. Det finns ingenting som talar för att det här ska bli ett offensivt möte, när båda lagen så tydligt har problem i offensiven, och där båda lagen ofta lägger sig an med en defensiv matchplan.

Man kan tänka sig att West Ham i ett möte hemma mot Burnley vill vara lite högre i sina utgångspositioner, men samtidigt tror jag inte att man plötsligt blir ett lag som tar stora risker i sit spel. Det vore förvånande.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,81
Bolag: Unibet
Spelstopp: 16:00, lördag 16 januari 2021
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: