Speltips West Ham – Everton 21/1: Ångestladdat möte

Axel Sjödin Publicerat: 21 januari 2023

Det är två ganska stora klubbar, som båda genomgår en kris, som möter varandra då West Ham tar emot Everton på Londons Olympiastadion.

West Ham - Everton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vad som för bara ett par säsonger sedan med all förmodan var ett möte mellan två lag på den övre halvan är nu ett ångestdrypande bottenmöte där blytunga poäng står på spel. West Ham har presterat långt under alla förväntningar och har ännu inte lyckats få ordning på skeppet – vilket de har gemensamt de har gemensamt med Everton som sedan ifjol har varit på en lång ökenvandring.

Pressen ökar på både David Moyes och Frank Lampard och det hade inte varit förvånande ifall någon av dessa två tränare blev avskedade vid förlust i lördagens möte. West Ham satsade stora resurser inför den här säsongen, men värvningarna har inte slagit rätt och målskyttarna från den föregående säsongen går inte riktigt att känna igen.

Inför lördagen så har West Ham bara lyckats plocka en enda (!) poäng på deras sju senaste matcher. En seger mot Brentford i FA-cupen är kanske en klen tröst, men sett till West Hams form så beror det nog snarare på att Brentford väljer att prioritera ligaspelet med den tunna trupp man har.

De såg dock lite bättre ut under deras kryss borta mot Leeds i början av året och det såg bitvis ut som att bitarna började falla på plats. Men det finns fortfarande mycket att bevisa för The Hammers del.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Everton har förlorat mot bottenkonkurrenterna

Gästerna är i en nästintill identisk sits där de bara har tagit två poäng på sina sju senaste matcher och där det har blivit tre förluster och ett kryss sedan ligaspelet drog igång igen. Det krysset kom förvisso borta mot Manchester City, men den typen av mål som räddade dem där kan Demarai Gray knappast producera varje match.

De har inte kunnat skapa särskilt mycket offensivt och har sett alldeles för sårbara ut defensivt. Lagen de har förlorat mot på senaste har dessutom varit direkta bottenkonkurrenter och matcherna har dessutom spelats hemma på Goodison Park. Att förlora mot både Wolverhampton och Southampton hemma inom loppet av några omgångar är katastrof.

Nu får de chansen mot ännu en bottenkonkurrent och förlorar de även här så lär Lampard sitta löst. Supportrarna till klubben skyller dock i första hand på ledningen, vilket vi fick se från de protester som urartade lite smått under den senaste omgången.

Det är i alla fall en match med stor betydelse och inget av lagen lär vilja bjuda på några misstag. Då båda lagen dessutom har svårt att göra mål så lutar vi åt underspelet här för 1.76 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:00, lördag 21 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: