Speltips West Ham – Everton 9/5: Måstematch

Axel Sjödin Publicerat: 8 maj 2021

Bakom toppen så är striden om Europaplatser i full gång och West Ham tar emot Everton på söndagen i match där båda lagen verkligen behöver en vinst.

West Ham - Everton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

West Ham har halkat ned från den åtråvärda fjärdeplatsen efter två raka förluster mot Newcastle och Chelsea. Förlusten mot Chelsea kan ha kostat dem dyrt då The Blues är laget som nu innehar fjärdeplatsen ovanför dem. West Ham studsade i alla fall tillbaka förra helgen med en livsviktig vinst mot Burnley med 2-1, vilket gör att hoppet om Champions League fortfarande lever i östra London.

Everton på hemmaplan är den tuffaste matchen som West Ham har kvar på spelschemat och här gäller det verkligen att vinna för att hålla uppe pressen på lagen ovanför dem. Båda Chelsea och Leicester har oerhört tuffa spelscheman kvar. Chelsea har matcher mot Man City och Arsenal kvar samtidigt som Leicester har matcher mot Man United och Tottenham kvar och sist men inte minst möter de även varandra i näst sista omgången.

West Ham har alltså, trots att de är tre poäng bakom, alla möjligheter att ta sig till Europas finrum fortfarande om de inte slarvar bort chansen med ännu en förlust. Bortsett från de två tidigare nämnda bakslagen får man ändå säga att West Ham varit bra på att hantera sämre motstånd under våren, vilket bådar gott inför slutspurten.

The Hammers får inför söndagen fortsatt klara sig utan trion Angelo Ogbonna, Declan Rice och Arthur Masuaku. Även Mark Noble är tveksam till spel, men troligtvis kommer elvan att likna den som startade mot Burnley förra helgen.

Evertons form lämnar mer att önska

Det har drömts om Champions League även i den blå delen av Liverpool, men de förhoppningarna lär nog vara som bortblåsta nu efter förlusten hemma mot Aston Villa förra lördagen. Carlo Ancelotti lär dock ställa om siktet på Europa League istället där de fortsatt har en chans att kvala in. Där jagar de stadsrivalerna Liverpool och Tottenham som båda är inom ett par poängs avstånd i tabellen.

Ifall Everton ska ha någon som helst chans på spel ute i Europa nästa säsong så har de dock en hel del att ta tag i inför de sista omgångarna. Bortsett från uddamålssegern borta mot Arsenal i slutet av april så har trepoängarna uteblivit för Evertons del. De har endast en vinst på sju matcher, vilket verkligen är ett underbetyg för ett lag som tävlar om Europaplatserna.

Det finns inte mycket positivt att säga om Evertons form under de senaste två månaderna och de kan inte heller riktigt skylla på skador. James Rodríguez och Abdoulaye Doucouré är inte tillgängliga mot West Ham, men det lär inte vara det som fäller avgörandet nu på söndag.

Everton har haft väldigt många “måstematcher” där de inte har räckt till och tappat sin chans att hänga på i topp fyra. West Ham har inte heller varit felfria, men känns som det starkare laget på söndag. Dessutom har de haft bra resultat på Olympiastadion i år. En rak etta spelas alltså här för 2.33 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: West Ham vinner
Odds: 2.33
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:30
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: