Speltips West Ham – Leeds 16/1: Mot fjärde raka

Axel Sjödin Publicerat: 15 januari 2022

Ett West Ham som har hittat form tar emot Leeds på Londons Olympiastadion under söndagseftermiddagen.

West Ham - Leeds

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

West Ham kunde efter förra omgången återigen lägga vantarna på den åtråvärda fjärdeplatsen efter att de hittat tillbaka med tre raka vinster i ryggen. De hade en väldigt tuff period under senhösten där trepoängarna uteblev och där de tappade i tabellen, men att döma av hur saker och ting har sett ut under det nya året så verkar West Ham återigen kunna hota högre upp i tabellen.

Samtidigt som deras två största konkurrenter om den sista Champions League-platsen möter varandra i det norra Londonderbyt så har West Ham chansen att befästa sin position i toppen då de tar emot Leeds hemma – en chans de inte har råd att missa i nuläget.

De båda lagen möttes så sent som förra söndagen på samma arena då Leeds stod för motståndet i FA-cupens tredje omgång. I den matchen stod West Ham tillslut som segrare med 2-0 efter att ha satt spiken i kistan på tilläggstid. Det var kanske inte någon övertygande insats, men The Hammers har gjort vad som krävts för att vinna på senaste.

West Ham har också en fördel i att vara ett av de lag med kortast frånvarolista i dagsläget då de har Kurt Zouma och Angelo Ogbonna som sina enda skador. Tomas Soucek missade dock mötet mot Norwich på grund av COVID-19 och Saïd Benrahma spelar för Algeriet i AFCON.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leeds har en tung skadekris igen

Det har knappast varit en rolig höst för Leeds, men efter segern mot Burnley i början av året så har de i alla fall skaffat sig en ganska rejäl buffert ned till bottenstriden. The Whites såg ut att vara på rätt väg ett tag, men har haft ett tufft spelschema under december mot en rad topplag, vilket har resulterat i tre raka förluster.

De har inte spelat någon match sedan senast de mötte West Ham i London och lär ha siktet inställt på att få med sig ett bättre resultat den här gången. Frågan är bara hur troligt det är då Leeds återigen har drabbats av väldiga skadeproblem likt inledningsvis under säsongen.

De har en lång rad spelare borta med skador sedan tidigare och utöver det så har de två avstängningar på Diego Llorente och Tyler Roberts inför söndagens möte. Patrick Bamford är även han tveksam till spel, men Marcelo Bielsa hoppas kunna ha honom, Rodrigo och Patrick Struijk spelklara inför helgen.

Att West Ham är favoriter här känns ganska solklart, inte minst med tanke på skadeläget i Leeds. Bielsas system kräver mycket av sina spelare och det är inte lätt när många ordinarie spelare ur startelvan är borta. Jag tror därmed att West Ham bör kunna ta sin fjärde raka seger här och för 1.66 hos Campobet så är det det vi spelar på.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Wet Ham vinner
Odds: 1.66
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: