Speltips West Ham – Leeds 21/5: Kniven mot strupen

Axel Sjödin Publicerat: 21 maj 2023

Leeds är pressade att vinna borta mot ett West Ham som redan är klara för spel i nästa säsongs Premier League.

West Ham - Leeds

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Trots att West Ham redan har säkrat kontraktet har de fortfarande en viktig roll kvar att spela i upplösningen av årets säsong. Två möten mot Leeds och Leicester återstår på spelschemat, två klubbar som båda ligger under strecket och desperat behöver alla poäng de kan lyckas lägga vantarna på.

Fokuset för West Ham ligger helt och hållet på Conference League, där de i torsdags lyckades ta sig förbi AZ Alkmaar och boka sin plats i finalen i Prag. Där väntar den andra stora titelfavoriten Fiorentina i vad som kan komma att bli ett väldigt spännande möte mellan två klubbar som inte har varit bortskämda med titlar.

De var ganska tillbakapressade mot AZ senast, men lyckas hålla undan de anstormande holländarna som såg betydligt vassare ut med Jesper Karlsson tillbaka i spel. Men matchens enda mål föll tillslut till West Ham på tilläggstid, som därmed var helt klara för finalen.

Genom hela säsongen har spelet sett bättre ut i Europa för David Moyes mannar, men de har också gjort en uppryckning i ligaspelet jämfört med i höstas, även om det stora lyftet aldrig kom. Senast mot Brentford vilade de spelare, vilket de inte riktigt behöver göra på samma sätt här.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leeds behöver ta tre poäng

Klubbar som slåss för sin överlevnad tenderar alltid att vara svårare att möta, vilket Newcastle fick erfara i den förra omgången på Elland Road. Leeds tog en tidig ledning och hade möjlighet att utöka till 2-0 då de fick en straff, men den brändes och istället kunde Newcastle vända med två straffar åt andra hållet. Slutresultatet skulle tillslut skrivas till 2-2 och Leeds fick åtminstone med sig något för sin fina insats, men de kommer att behöva mer om de ska hålla sig kvar. Nu återstår möten mot West Ham och Tottenham och en trepoängare behöver nog komma i någon av matcherna.

Mot ett West Ham som lär ha gett allt i torsdags bör de ha någorlunda chanser att vinna, men de har sällan lyckats få med sig alla tre poäng under säsongen och har bara gjort det vid två ynka tillfällen på bortaplan hittills, så ett spel på en bortaseger känns ganska riskabelt.

Leeds tenderar i alla fall att spela rätt målrika matcher och här måste de framåt. En poäng räcker inte i nuläget och därför ser kombinationsspelet på över 2,5 mål och att båda lagen gör mål spännande ut för de 2.05 gånger pengarna som Coolbet erbjuder.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 2.05
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 14:30, söndag 21 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo