Speltips West Ham – Manchester United 5/12: Tät match

Simon Pålsson Publicerat: 5 december 2020

Manchester United har ofta det kämpigt borta mot West Ham United och kan få det igen den 5 december 2020 när lagen möts i Premier League.

West Ham - Manchester United

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Nya kunder hos Betway.


Efter en uppåtgående trend fick Manchester United en liten käftsmäll i veckan när man föll hemma mot PSG i Champions League, och med det försatte sig själva i en tung situation inför den avgörande omgången som nu väntar i veckan.

Då ska det avgöras om man tar sig till slutspelet och man får inte förlora borta mot RB Leipzig, ett lag som man visserligen slog med 5-0 på hemmaplan, men som bland annat vunnit mot just PSG och som är i gott slag just nu. Tufft värre alltså.

Det gör att motivationsfaktorn är en fråga att ta i beaktande inför helgens ligamöte mellan West Ham och Manchester United. Vad fokuserar gästerna på i det här läget?

Manchester United har dessutom ofta svårt mot West Ham, ett lag som man har förlorat två raka bortamatcher mot, och som man sällan kan städa av utan problem. Det är lite derbykänsla på dessa matcher, inte minst med David Moyes vid rodret hos hemmalaget. Det är en tränare som ogärna förlorar mot Manchester United.

West Ham United har tre raka vinster, ligger före Manchester United i tabellen och gör en stark inledning på säsongen. Därför har jag svårt att se hur man inte ska kunna ställa till det här. Det kommer troligen att bli en jämn, och tät, match.

Målspelet till okej odds

West Ham United kommer troligen inte att kunna spela med Andriy Yarmolenko här, med tanke på att han har fått corona och därmed inte får vara med övriga laget. Det man kan oroa sig för just i det fallet är att coronan ska få ett vidare fäste kring laget, men så ser det inte ut att bli.

Trots att man har haft en stark inledning på säsongen måste man ta och konstatera att det inte är optimalt, eller har varit optimalt, att anfallaren Michail Antonio varit borta mycket med skador. När han spelar är han väldigt, väldigt viktig för laget och en toppspelare i Premier League i sina bästa stunder. Det är tveksamt om han startar här och det finns även risk att man vilar honom rakt igenom hela matchen.

Manchester United ser ut att få klara sig utan både Marcus Rashford och Luke Shaw, men man kommer från en ganska stark prestation i Champions League i veckan. Trots en spelmässigt okej insats föll man tungt mot Paris Saint-Germain, men jag tycker nog att det såg bättre ut än i många andra matcher den här säsongen.

West Ham United må ha tre raka vinster, men alla tre har kommit mot direkt svaga lag som ligger i bottenskiktet. Det är en styrka att vinna de matcherna, men räcker det mot Manchester United?

Båda lagen göra mål spelas till 1,65 gånger såsen hos Betway.

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,65
Bolag: Betway
Spelstopp: 18.30, lördag 5 december 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: