Speltips West Ham – Manchester United 7/5: Fördel gästerna

Axel Sjödin Publicerat: 7 maj 2023

West Ham tar emot Manchester United på Londons Olympiastadion på söndag i jakten på viktiga poäng.

West Ham - Manchester United

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

West Ham har skaffat en buffert på fyra poäng ned till getingboet bakom dem, men ännu är inget klart och de kommer förmodligen att behöva fortsätta plocka poäng för att vara helt säkra. Manchester United har i sin tur sett så gott som klara ut för Champions League, men har ett formtoppat Liverpool bakom dem som fortsätter att knappa in på dem.

En pressad David Moyes lär vilja lägga bottenstriden bakom sig så fort det går då West Ham nog gärna vill lägga fullt fokus på Conference League och den semifinal som de kommer att spela mot AZ Alkmaar den kommande veckan. De har dock två tuffa matcher framför sig mot Manchester United och sedan Brentford borta och ifall de går tomhänta ur dessa två kan det bli oerhört spännande i de två avslutande mötena mot bottenkonkurrenterna Leeds och Leicester.

Förra helgen mötte de Crystal Palace i en match som slutade 4-3 till Palace, men trots det målrika resultatet så kändes det aldrig riktigt som att West Ham var nära att få med sig poäng. The Hammers hade några starka resultat i början av april, men har sedan dess åkt på tre raka förluster, som visserligen har kommit mot Liverpool och senast mot Manchester City också, men de känns inte direkt formtoppade inför söndagens möte.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En seger på söndag hade knutit ihop säcken

Manchester United har haft ett väldigt tufft spelschema under senare tid och har väl klarat sig någorlunda åtminstone, men ett kryss mot Tottenham och en förlust senast mot Brighton gör trots allt att Liverpool har börjat närma sig i tabellen. Liverpool är nu bara fyra poäng bakom fjärdeplatsen, och även om de har spelat en extra match så har de också fem raka segrar nu.

Läget bör fortfarande vara ganska lugnt för Manchester Uniteds del då de har tre hemmamatcher kvar samtidigt som motståndet inte är särskilt skräckinjagande i de fem återstående matcherna, men en trepoängare på söndag hade gjort att de kanske slipper en lika nervös säsongsavslutning.

United är inte alls lika starka på bortaplan, vilket oroar lite inför söndagens match. De har bara vunnit en av deras fem senaste matcher på bortaplan, men samtliga poängtapp under den perioden har varit tuffa bortamatcher mot topplag – mot West Ham bör de kunna bryta den sviten med en seger.

Manchester Uniteds tveksamma bortafacit är nog med och driver upp oddsen en aning, för jag tycker att 2.10 hos Betinia för en bortaseger här känns rätt lockande med tanke på att West Ham inte direkt imponerat.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester United vinner
Odds: 2.10
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:00, söndag 7 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo