Speltips West Ham – Newcastle 12/9: Viktigt direkt

Simon Pålsson Publicerat: 7 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Lite av en ångestsäsong förra året. Nu hoppas West Ham och Newcastle få en bra start i Premier League den 12 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det går att säga mycket om de senaste säsongerna, men det har inte varit särskilt roliga år för varken West Ham United eller Newcastle United. Det här är två klassiska klubbar – två lag som många som följer engelsk fotboll ser som givna inslag i Premier League – men det har inte varit enkelt att kapitalisera på traditionen och historien.

Förra säsongen var stundtals kvalfylld för båda lagen. West Ham United räddade nytt kontrakt med bara fem poäng till godo, och även om Newcastle United trots allt hade tio poäng var det en säsong som stundtals var stökig även för deras del.

Det faktum att man släppte in 58 mål på 38 matcher vittnar om att allting inte fungerade perfekt. Totalt hade man en målskillnad på -20. Det fanns inget lag förutom de fyra sämsta i Premier League som hade en sämre målskillnad när vi summerade säsongen.

På försäsongen har West Ham United spelat en handfull träningsmatcher, och faktiskt gjort bra resultat. Men i det som var det enda mötet med ett Premier League-motstånd blev det förlust. Detta med 3-5 mot AFC Bournemouth i genrepet.

Newcastle United har spelat tre träningsmatcher, alla mot lag längre ner i seriesystemet, och vunnit två. Det är dock ingen fara på taket i något av lagen. Det är nu det gäller, och det är först nu vi får se vad de har att erbjuda.

Hemmalaget hetare

West Ham United går in i säsongen med en ganska snarlik trupp sett till hur man avslutade förra året, även om man har tappat ett par namn som man inte hade velat. Grady Diangana såldes exempelvis, någonting som möttes av kritik från inte minst lagkaptenen Mark Noble. Det kanske inte är det bästa att ha med sig på förhand.

David Moyes är som alltid ifrågasatt, och han kommer att få det tuffft direkt i den första matchen hemma mot Newcastle United. Men det som talar för hemmalaget är trots allt att Manuel Lanzini ser ut att vara den enda spelaren i hemmalaget som kan missa matchen. Detta sedan han gått av skadad i en försäsongsmatch.

I bortalaget finns det desto fler tunga skador, och ett par spelare som av olika anledningar inte kan spela. Ryan Fraser är en spelare som man har investerat mycket förtroende och pengar i inför säsongen, men han kan inte spela här då hans fysiska status inte tillåter det.

I övrigt vet vi att Martin Dubravka och Dwight Gayle inte kan spela, samtidigt som det därtill finns ett antal osäkra kort. Fabian Schär, potentiell nyckelspelare, Ciaran Clark, Matt Ritchie och Paul Dummett är uppsatta som osäkra kort på förhand.

Men med förvärv som Jeeff Hendrick och ytterbacken Jamal Lewis finns det ändå lite spännande saker i det här laget. Känslan är att det kan bli en ganska spännande säsong för Newcastle United.

Just nu tycker vi dock att det talar lite mer för hemmalaget. Dels med formen, och dels med skadeläget hos gästerna. Hemmaplansfördelen spelar också roll, om än väsentligt mindre just nu.

West Ham -0,25 (asian) spelas till 1,85 gånger såsen hos Casumo. Det känns väldigt Newcastle United att förlora en premiär. Det måste sägas.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: West Ham -0,25 (asian handicap)
Odds: 1,85
Bolag: Casumo
Spelstopp: 21:00, lördag 12 september 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: