Speltips West Ham – Newcastle 19/2: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 18 februari 2022

West Ham United tar emot ett Newcastle United på uppgång i Premier League. Matchen spelas lördagen den 19 februari 2022 med avspark kl 13:30 på London Stadium.

West Ham – Newcastle

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

West Ham United fortsätter att tampas med de stora drakarna i toppskiktet av Premier League. Efter 25 spelade matcher har man tagit 41 poäng, vilket ger en femte plats i den haltande tabellen.

Det är imponerande av West Ham att man, precis som förra säsongen, är med och utmanar strax under den absoluta toppen. Efter en stark höst har man dock tappat lite mark på sistone. På de fyra senaste ligamatcherna har det bara blivit en seger och totalt fyra poäng.

I söndags lyckades man knipa en poäng borta mot Leicester. Det mötet slutade då 2-2 efter att Dawson kvitterat för bortalaget på tilläggstid. Dessförinnan besegrade man bottenlaget Watford med 1-0 på hemmaplan.

Nu väntar så ett annat bottenlaget som emellertid ser betydligt vassare ut än Watford för tillfället. Newcastle United har förstärkt truppen på ett klokt sätt och nu ser vändningen uppåt ut att ha skett.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Newcastle har förbättrat defensiven

Newcastle har legat illa till genom hela säsongen, men man kommer nu med tre raka segrar i Premier League. På de fyra senaste omgångarna har man tagit tio poäng och det innebär att man nästan har dubblat sin poängskörd. Newcastle står på 21 poäng efter 23 matcher och placerar sig nu ovanför nedflyttningsstrecket.

I söndags svarade man för en stark insats då man besegrade Aston Villa med 1-0. Smolket i bägaren var dock att matchens ende målskytt Kieran Trippier skadade sig och lär bli borta ett tag.

Eddie Howe fick ingen omedelbar positiv effekt på Newcastle när han tog över som manager i november. Nu börjar det dock se betydligt stabilare ut och framförallt är det defensiven som har förbättrats. Organisationen är märkbart bättre än under Steve Bruce tid och därtill har man förstärkt med en handfull kvalitetsspelare.

West Ham ser inte riktigt lika vassa ut som man gjorde under hösten. De gäller dock som ganska klara favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.73 gånger insatsen.

Newcastle har bara släppt in ett mål på sina tre senaste matcher och det har gjorts under 2.5 mål i 5 av deras 6 senaste matcher. Jag räknar med att Newcastle kommer att stå upp på ett bra sätt även i den här matchen som jag tror kommer bli tät och jämn. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål till 2.10 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.10
Bolag: Betsson
Spelstopp: 13:30. lördag 19 februari 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: