Speltips West Ham – Southampton 2/4: Livsviktig bottenmatch

Axel Sjödin Publicerat: 1 april 2023

På söndag så drabbar West Ham och Southampton samman i en otroligt viktig bottenmatch på Londons Olympiastadion.

West Ham - Southampton

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Bottenstriden i Premier League är otroligt jämn och på söndag så är det potentiellt avgörande poäng som står på spel mellan två lag som båda befinner sig under strecket. West Ham ligger en poäng och två placeringar ovanför tabelljumbon Southampton, men båda kan klättra upp på säker mark vid vinst här.

Det har dröjt länge innan West Ham på riktigt har diskuterats som en kandidat till att åka ut ur högstaligan, men när de fortfarande ligger på nedflyttningsplats efter att två tredjedelar av säsongen har spelats så blir det ofrånkomligt. Med de investeringar som har gjorts i truppen inför säsongen så är det ett riktigt fiasko att de är med i bottenstriden – samtidigt som de bisarrt nog fortfarande är med och slåss om en titel ute i Europa då de tillhör en av favoriterna i Conference League.

Söndagens möte mot Southampton är en måstematch på alla sätt och vis då de har stora bekymmer ifall de skulle gå förlorande ur den striden. David Moyes bör sitta löst som det är och en förlust hemma mot tabelljumbon hade kanske blivit droppen som får bägaren att rinna över.

Michail Antonio och Lukasz Fabianski är båda tveksamma till spel, men i övrigt så har de inga skador eller ursäkter inför söndagens match.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Southampton är klara underdogs

Gästerna var länge uträknade, även om de alltid har haft kontakt nere i botten. De är numera inne på sin tredje tränare för säsongen och det har tillslut börjat gå lite bättre för The Saints. Åtta poäng på sex matcher är inte ett dåligt facit för den nya Rubén Sellés och inför landslagsuppehållet så fick de med sig en tung poäng mot Tottenham efter en kvittering på tilläggstid.

James Ward-Prowse har verkligen visat framfötterna och har varit en stor anledning till varför det har börjat vända så smått. Men med det sagt så är de fortfarande klara underdogs när de gästar Londonklubben på söndag, trots att fyra av Southamptons sex vinster har kommit på resande fot under säsongen.

Men West Ham är obesegrade i fyra raka hemmamatcher i ligaspelet, varav de har vunnit två av dessa. Förmodligen så lär West Ham inte förlora hemma, men 1X2-marknaden känns inte direkt lockande då West Ham knappast har övertygat. Istället så spelar vi på under 2,5 mål för 1.81 gånger pengarna hos Coolbet då Southampton generellt sett haft målsnåla matcher, samtidigt som detta mycket väl kan bli ett ställningskrig.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.81
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 2 april
TV: 
Stream:  viaplay logo