Speltips West Ham – Tottenham 24/10: Jämnt Londonderby

Axel Sjödin Publicerat: 24 oktober 2021

West Ham välkomnar Tottenham till ett Londonderby på Olympiastadion, vilket blir en riktig sexpoängare precis under toppen.

West Ham - Tottenham

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen har haft en svajig start på säsongen där det har varit svårt att veta var man har de båda klubbarna, men trots detta så hänger de ändå med bra i toppen. Premier League är extremt jämn i toppen då det bara skiljer en enda poäng mellan fjärde och niondeplats. En vinst i Londonderbyt betyder alltså att man kan dra ifrån en konkurrent och kanske slå sig in i topp fyra.

Efter en serie tveksamma resultat under slutet av augusti och september så var det en del som började tveka på hur West Ham skulle klara sig under säsongen. Det är trots allt nu i början som de borde vara som starkast innan Europa League tagit ut sin rätt på deras ganska tunna trupp.

Men ett par vinster sedan dess har räckt för att studsa tillbaka i och med att ligan är så pass jämn. Spelet i Europa League har också varit fläckfritt hittills, vilket bådar gott för dem. Tre raka segrar utan att släppa in mål i gruppspelets tre öppningsmatcher är en perfekt start för en klubb som verkligen inte är bortskämda med spel ute i Europa.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tottenham satsar på ligan

Gästerna har kanske haft en ännu svajigare säsongsinledning då de först var det enda laget med full pott efter tre matcher och toppade ligan. Därefter åkte på tre raka förluster vilket resulterade i tung kritik mot ledningen. Spurs är tillbaka i vinnarspåret igen i alla fall med två raka mot Aston Villa och Newcastle, men kommer att få en tuffare utmaning nu på söndag.

Trots att Tottenham ligger på samma poäng som Brighton på fjärde plats så upphör inte kritiken att hagla mot den nya tränaren Nuno Espirito Santo. Men lägstanivån som de visat upp under hans ledning har verkligen varit låg och det är rätt talande att de trots fem vinster och tre förluster ändå har en negativ målskillnad.

Kritiken mot Nuno har inte heller låtit vänta på sig efter resultatet i Europa Conference League i torsdags, trots att de nu har två raka vinster i ligan. Han vilade nämligen samtliga elva spelare som vann mot Newcastle i helgen, vilket resulterade i att reserverna förlorade mot nederländska Vitesse med 0-1 i veckan.

Det är tydligt att han satsar på ligaspelet i alla fall och Tottenham har betydligt fler dagars vila är West Ham inför söndagens möte. The Hammers som var det näst starkaste hemmalaget i fjol bakom Manchester City har inte heller visat prov på sin hemmaform ännu under hösten med en vinst, ett kryss och två förluster där den senaste kom mot Brentford.

West Ham går in som favoriter i Londonderbyt, men här ser jag ändå chansen för Tottenham att plocka tre poäng mot ett lag som tar Europaspelet på mycket större allvar än de själva. Vi spelar således på den raka tvåan här och tror på Nuno på söndag för 3.15 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tottenham vinner
Odds: 3.15
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: