Speltips Wolverhampton – Brighton 9/5: Målspel

Axel Sjödin Publicerat: 8 maj 2021

Två lag som sitter rätt säkert i tabellen drabbar samman då Wolves tar emot Brighton tidigt på söndagen.

Wolverhampton - Brighton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det går inte direkt någon nöd på något av de båda lagen då de sitter på ett bekvämt avstånd från nedflyttningsstriden. Inget av lagen är heller nära att nå den övre halvan, men det betyder inte att de inte har något att spela för här ändå trots allt.

Wolves har haft en tuff säsong med många skador. Särskilt när man ställer den i relation till hur det gick förra året då de slutade på en sjundeplats så finns det nog många supportrar som hoppats på lite mer. De ska dock vara nöjda med sin insats och över hur de undvikit nedflyttning trots skador.

Formen på senaste har varierat, men de har vunnit de matcher som krävs mot bland annat Fulham och Sheffield United med uddamålssegrar samtidigt som de inte kunnat stå emot bättre lag. Nu senast kryssade de mot West Brom borta och dessförinnan föll de hemma med hela 0-4 mot Burnley. Just Burnley-förlusten gör det lite svårt att veta vilket Wolves som kommer dyka upp här mot Brighton.

Skadeläget är fortfarande inte riktigt vad man hade önskat som Wolvessupporter då nyckelspelaren Raúl Jiménez är fortsatt borta tillsammans med Pedro Neto och Willy Boly, den sistnämnda på grund av corona. Även João Moutinho och Rayan Aït-Nouri är tveksamma till spel på söndag.

Rekordchans för Brighton

Brighton stod i sin tur för en imponerande vinst förra helgen mot Leeds med 2-0 efter att inte ha vunnit under hela april. De lyckades bryta en väldigt imponerande svit från Leeds som plockat poäng från hälften av ligans topplag inom loppet av sex omgångar, med en vinst mot Manchester City som körsbäret på toppen. Brighton blev dock överraskande för mycket för dem.

I och med vinsten så ökade de marginalen ned till nedflyttningsstrecket till tio poäng och kan i stort sett andas ut. Brighton lär dock inte ta av foten från gaspedalen riktigt än då de inte är långt ifrån ett klubbrekord. Tar de fem poäng till i ligan så att de når 42 så har de tagit fler poäng än vad Brighton tidigare gjort under en Premier League-säsong.

Även bortalaget har några spelare borta inför söndagens möte. Solly March, Adam Lallana och Tariq Lamptey är namnen som Graham Potter får klara sig utan i truppen.

Det är inte helt lätt att utse en klar favorit här som är värd att spela på, men mycket pekar i alla fall på att det kan bli ett målsnålt möte. Brighton har många väldigt målsnåla möten bakom sig med två mållösa möten bara i april. Ett spel på att båda lagen för mål – nej för 1.80 hos Betfair kan nog vara ett bra spel här då underspelet känns lite lågt.

  Rygga spelet hos Betfair – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.80
Bolag: Betfair
Spelstopp: 13:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: