Speltips Wolverhampton – Fulham 4/10: Krisstämpeln nära

Martin Efvergren Publicerat: 3 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Både Wolves och Fulham har inlett säsongen svagt och är nu i stort behov av en seger. Framförallt är det Fulham som är nära en krisstämpel och de lär få det tufft även i den här matchen.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Nykomlingen Fulham har kammat noll efter tre spelade matcher och tio insläppta mål i Premier League. I torsdags åkte man på sin andra raka 3-0-förlust då ett reservbetonat lag föll mot Brentford i Ligacupen. Nu lär det krävas att manager Scott Parker får stopp på den här blödningen och att man börjar ta poäng.

Fulham inledde säsongen med att förlora London-derbyt mot Arsenal med 3-0 i premiären och därefter föll man hemma i nykomlingsmötet mot Leeds med 4-3. Förra helgen blev det alltså återigen förlust med 3-0 då Aston Villa stod för motståndet.

Inte heller Wolverhampton har rosat marknaden så här långt. Framförallt är det då förra helgens, något oväntade, 4-0-förlust borta mot West Ham som är den stora plumpen i protokollet.

I premiären mot Sheffield United såg man så stabila ut som vi vant oss vid då man vann med 2-0 på bortaplan. Därefter föll man med 3-1 hemma mot Manchester City och det är förstås inget katastrofresultat. Men lägger vi till förlusten mot Stoke i Ligacupen samt den senaste insatsen mot West Ham så har man tre raka förluster och en samlad bild som väcker vissa frågetecken.

Wolves har för tillfället endast Jonny Castro på skadelistan medan Fulham har en, så gott som, skadefri trupp.

Fulham måste prioritera defensiven

Efter tre omgångar är det för tidigt att sätta någon krisstämpel på något av de här lagen men en förlust här för endera laget så kan läget bli en aning problematiskt.

Fulham har alltså 0 poäng och har släppt in 3 mål eller fler i samtliga 3 matcher. För en nykomling med en relativt oerfaren trupp är det, utan tvekan, en illavarslande inledning på säsongen.

För Wolverhampton handlar det mer om att förväntningarna numera är ganska högt ställda. De har på kort tid lyckats etablera sig i tabellens övre skikt där kontinuiteten i Nuno Santos spelmodell har gjort dem väldigt svårslagna och solida.

Huruvida 4-0-smällen mot West Ham senast var engångsföreteelse eller inte återstår att se, i vilket fall var det olikt Wolves att släppa in så många mål.

Nu har man i alla fall chansen att bevisa att man kommer att utmana i toppen av tabellen även den här säsongen. Den defensiva otryggheten hos Fulham lär ha påverkat lagets självförtroende och det bör Wolves kunna utnyttja.

Scott Parker lär komma att prioritera förbättringar av den defensiva strukturen då det är ett måste med tanke på hur många enkla mål man har släppt in tidigare. Det finns därför anledning att tro på en lite mindre öppen matchbild än vad som tidigare varit fallet för Fulhams del.

Jag tror att Wolverhampton kommer att steppa upp efter den svaga senaste insatsen. Man är ett bättre lag än Fulham och även om de kan komma att vara mer defensivt inriktade så talar det mesta för att hemmalaget vinner den här matchen med minst ett måls marginal.
Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Wolverhampton -1 (asian handicap)
Odds: 1.95
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00, söndag 4 oktober 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: