Speltips Wolverhampton – Leeds 18/3: Målsnål historik

Martin Efvergren Publicerat: 18 mars 2022

Fredagskvällen bjuder på en match från Premier League där Wolverhampton Wanderers tar emot Leeds United. Matchen spelas den 18 mars 2022 med avspark kl 21:00 på Molineaux Stadium.

Wolverhampton – Leeds

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Wolverhampton Wanderers kamp om Europa-platserna i Premier League fortsätter. Efter en liten svacka har man studsat tillbaka och vunnit sina två senaste matcher. Det ger att man står på 46 poäng efter 29 matcher och ligger därmed för närvarande på en sjunde plats i tabellen.

Efter tre raka förluster kunde Wolves vända trenden då man besegrade Watford med klara 4-0 hemma i den näst senaste omgången. I helgen följde man upp den segern med att slå Everton med 1-0 på Goodison Park.

Nu tar man alltså emot ett annat bottenlag med kniven mot strupen då Leeds United gästar. Även de kommer från en seger då man lyckades bryta en negativ svit på åtta raka matcher utan vinst och endast en inspelad poäng. Detta då man besegrade Norwich med 2-1 hemma i söndags.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett mer riskminimerande Leeds

Det var sannerligen en efterlängtad och välbehövlig trepoängare som Jesse Marsch kunde leda sitt lag till i helgen. Det blev också en oerhört rafflande avslutning på matchen där bortalaget första kvitterade till 1-1 på tilläggstid men där 19-åring Joe Gelhardt fick sista ord då han satte 2-1 med bara sekunder kvar av matchen.

Den segern gör att Leeds står på 26 poäng efter 29 matcher och har därmed fyra poäng ner till Watford under strecket.

Wolverhampton och Leeds möttes senast i Leeds i oktober och det mötet slutet 1-1. Detta efter att Marcelo Bielsas manskap kvitterat i den 94:e minuten. De båda mötena förra säsongen vann Wolves med resultatet 1-0 både hemma och borta.

När de nu möts igen är det också Wolverhampton som gäller som favoriter hos spelbolagen. Ett spel på hemmalaget ges till ett odds omkring 2.18.

Ser vi till Leeds säsong totalt sett samt det faktum att man bara tagit fyra poäng på de nio senaste matcherna är det förstås fördel Wolves här. Samtidigt är det ett Leeds som sannolikt fått en rejält boost av segern senast och som lär kriga till den sista droppen.

En intressant aspekt är att Wolverhampton är Premier Leagues målsnålaste lag medan Leeds är seriens näst målgladaste – främst eftersom de har släppt in flest mål av alla. Ser till de senaste tre mötena så har de varit väldigt täta och målsnåla tillställningar.

Jesse Marschs främsta uppgift är att täta till defensiven och man har gjort framsteg sedan det att försvarsspelet havererade under Bielsas sista tid vid rodret. Vi har alltså att göra med ett mer riskminimerande Leeds numera och det tror jag talar för att den här matchen inte kommer att bli något målkalas. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.86 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Udner 2.5 mål
Odds: 1.86
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, fredag 18 mars 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: