Speltips Wolverhampton – Newcastle 25/10: Stigande form

Martin Efvergren Publicerat: 24 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Wolverhamptons form är uppåtgående medan Newcastle har blandat och gett lite mer. Här finner jag anledning att tro att Wolves kommer att visa att man är det bättre laget av dessa två.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Wolverhampton har hämtat sig efter den tunga och ovanliga 4-0-förlusten mot West Ham. Detta Wolves har inte för vana att falla samman och släppa in fyra mål i en och samma match men i de två senaste omgångarna har man visat vanliga, solida jag.

I måndags bortabesegrade man den pigga nykomlingen Leeds med 1-0 och dessförinnan slog man den andra nykomlingen Fulham med samma siffror. Därmed står man nu på nio poäng efter fem spelade omgångar.

Nu väntar så ett Newcastle som är en aning svårbedömda. Så här långt har man blandat fina, disciplinerade insatser mot West Ham, Tottenham och Burnley med mer svajiga sådana mot Brighton och senast Manchester United.

Även om man föll med de klara siffrorna 4-1 mot de sistnämnda så var man visserligen resultatmässigt med nästan hela matchen. Man tog lite turligt ledningen genom ett självmål men tappade sedan från 1-1 till 4-1 från den 86:e minuten.

På Newcastles skadelista finns Gayle, Dubravka och Ritchie medan hemmalaget, sannolikt, endast saknar Jonny Castro till det här mötet.

Tredje raka för Wolves

Nuno Espirito Santo har byggt ett Portugal, förlåt Wolverhampton, som över lång tid varit oerhört svårslagna och defensivt välorganiserade. Därför var man nog en aning brydda efter 4-0-förlusten mot West Ham och det faktum att man totalt släppt in 7 mål på två raka matcher.

Men den trygghet man byggt upp under så pass lång tid raseras inte över två matcher och det bevisade man i de efterföljande matcherna där man både vann och håll nollan. I den jämna tabellen tog man därmed ett ordentligt kliv uppåt och just nu ser man återigen ut att vara ett lag som kan slå sig in i den absoluta toppen.

Att dra några långtgående slutsatser efter fem omgångar ska man dock akta sig för. Nu väntar ett Newcastle som Wolverhampton bör besegra men det kommer ställas krav på en bättre offensiv leverans.

Steve Bruce Newcastle är också de (oftast) ett defensivt välorganiserat lag som inte bör underskattas. Till skillnad från Wolverhampton så har man blandat och gett betydligt mer och det är ofta svårt att bedöma var man har dem.

Till den här bortamatchen kan vi dock, med ganska stor säkerhet, räkna med ett defensivt balanserat Newcastle där Wolves kommer att behöva föra matchen och anfalla mot ett väl samlat försvar.

Förra säsongen slutade båda mötena mellan de här lagen 1-1 och det mest sannolika är att även det här kommer att bli en målsnål historia.

Om Wolverhampton ska kunna ta ett ytterligare kliv den här säsongen så är detta en match man behöver vinna och det tycker jag att man har goda möjligheter att kunna lyckas med.

Första målet blir extra viktigt i en match med så pass försvarsskickliga lag. Även om Wolves inte gör det så har man ändå så pass mycket skicklighet att man ska kunna gå vinnande ur det hela. Mitt spel blir därför en rak etta på den här matchen

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få 100% bonus upp till 100 kronor!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Wolverhampton vinner
Odds: 1,85
Bolag: Betsson
Spelstopp: 17:30, söndag 25 oktober 2020
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: