Speltips Wolverhampton – Sheffield United 17/4: Spiken i kistan

Axel Sjödin Publicerat: 17 april 2021

Wolves kan bli laget som sätter spiken i kistan för Sheffield United som egentligen bara väntar in nästa säsong i Championship.

Wolverhampton - Sheffield United

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmalaget sitter bekvämt strax söder om mitten av tabellen med 12 poängs marginal ned till nedflyttningsplats. Även om det inte varit en av Wolves bästa säsonger så har de klarat sig helskinnade ur den och bör ha goda chanser att öka marginalen ned till bottenstriden ytterligare nu på lördag när Sheffield kommer på besök.

Wolves har varit ojämna under säsongen men har under vårkanten faktiskt inte alls varit dåliga. Trots att vinsten mot Fulham på Craven Cottage förra helgen var den första trepoängaren på sex omgångar så har de också haft ett väldigt tufft spelschema på senaste tiden. Förluster mot West Ham, Liverpool och Manchester City kan man inte direkt kölhala laget för.

Utöver dessa tre förluster så har de dock inte förlorat mer på sina tio senaste matcher där de bland annat vunnit mot Leeds och Arsenal samt kryssat mot Leicester. Så nog är de farliga på rätt dag.

Inför lördagens kvällsmatch återfinns Pedro Neto på skadelistan som kommer vara borta resten av säsongen och gör långtidsskadade Raul Jiménez sällskap. Willy Boly har nyligen varit borta på grund av COVID-19 men hoppas kunna spela igen nu mot Sheffield, Rúben Neves som också testat positivt kommer dock inte att hinna tillfriskna i tid.

Inte många ljuspunkter för Sheffield

Det har verkligen inte varit en lätt säsong från Sheffield och trots tränarbyte där Paul Heckingbottom tagit över rodret efter Chris Wilder så har inte resultaten vänt riktigt. Detta kan bli omgången som deras nedflyttning blir matematiskt säkerställd förutsatt att de förlorar mot Wolves samtidigt som Newcastle vinner mot West Ham, det senare är väl inte jättetroligt, men det är hur som helst en tidsfråga nu.

Sheffield har åtminstone lyckats undvika det negativa poängrekordet genom att plocka upp några vinster under vårkanten, men dessa har följts upp av väldigt många förluster också. Senast nu mot Arsenal slutade det 0-3, trots att bortalaget hade sikte på Europa League-kvartsfinalen senare i veckan och inte gick på full fart.

Skadelistan är heller ingen jätterolig läsning för Sheffieldsupportrar med Chris Basham, Billy Sharp, Sander Berge, John Fleck och nu senast Oliver McBurnie borta från spel. John Fleck är fortfarande tveksam till spel, men har knappt tränat i veckan så mycket pekar på att han inte kan starta här.

Mot jämnt motstånd har Wolverhampton inte förlorat på länge och mot ett Sheffield United som i stort sett redan är ute bör de ha väldigt bra chanser att vinna på hemmaplan. Senast Sheffield ens tog poäng på bortaplan var i januari i deras chockvinst mot Manchester United. För 1.71 hos Unibet är den raka ettan klart spelvärd här.

  Rygga spelet hos Unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Wolves vinner
Odds: 1.71
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:15
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: