Speltips Wolves – Everton 12/1: Kanonmöte väntar

Simon Pålsson Publicerat: 12 januari 2021

Ett riktigt underhållande möte mellan Wolverhampton och Everton kan vänta i Premier League den 12 januari 2021.

Wolverhampton - Everton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är minsann inget drömjobb att vara den som sätter den engelska fotbollskalendern. Det är alltså en person som då måste få ihop det intensiva internationella schemat med 38 ligaomgångar i Premier League, ett intensivt spelschema i Ligacupen under hösten och sen dessutom FA-cupschemat som inleds under vinterhalvåret.

I helgen fick man så in den tredje omgången i FA-cupen, även känd som den omgång där lagen från Premier League kliver in i handlingarna. Men det gör att det nu måste spelas ligaomgång mitt i veckan för att man ska hinna få det här på plats under våren.

Intensiva dagar för spelarna alltså och det är inte konstigt om det börjar komma in vissa förslitningsskador på sina håll.

På tisdagen spelas ett minst sagt hett möte när Wolverhampton spelar hemma mot Everton, ett möte där båda lagen behöver tre poäng.

För Wolverhampton gör tre poäng att man kanske kan klättra upp till toppstriden på allvar, då drömmen om Europaplatser såklart fortfarande finns där.

För Everton gör tre poäng att man på allvar är med i den intensiva delen av toppstriden, även om den där titeldrömmen känns alltmer avlägsen efter en längre period med svaga resultat.

Felaktig oddsvärdering

Wolverhampton Wanderers fortsätter att vara lite av en besvikelse, som sagt, men en vinst mot Everton skulle krympa avståndet till toppen markant. Snabbt och enkelt. Nu kommer man dock åter att sakna ett antal spelare.

Det är inte helt enkelt att förutse vad det egentligen har betytt att man nu inte har kunnat spela med Jonny i laget. Han finns inte med i truppen här heller, och kommer inte göra det heller på ett bra tag. Det är deppigt värre för hemmalaget.

Men det som är värre är att man nu saknar givna startspelare som Daniel Podence, Raul Jimenez och Marcal. Willy Boly är dessutom tveksam efter en lårskada som han kommer att behöva testas för senare.

I bortalaget saknas Fabian Delph, Allan och Jean-Philippe Gbamin. Tre ganska bra spelare, får sägas, men inte heller några spelare som går att jämföra med tappen för Wolverhampton. Nu är det snarare positiva vibbar kring Everton efter att man fick tillbaka Lucas Digne i spel i helgen. Han gjorde startminuter mot Rotherham i FA-cupen.

Över 2 mål (asian handicap) spelas till 1,78 gånger såsen hos CampoBet. Här har spelbolagen blivit lite väl fasta i övertygelsen om en målsnål historia och värdet finns helt klart på överspelen istället.

Speltips:

Speltips: Över 2 mål (asian handicap)
Odds: 1,78
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:15, tisdag 12 januari 2021
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: