Speltips Wolves – West Bromwich 16/1: Effekt nu?

Simon Pålsson Publicerat: 15 januari 2021

Sam Allardyce-effekten har låtit vänta på sig, men kanske kommer den nu den 16 januari 2021 när Wolverhampton väntar för West Bromwich.

Wolverhampton - West Bromwich

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter en direkt undermålig inledning på den här engelska ligasäsongen valde den sportsliga ledningen i West Bromwich Albion till slut att göra en rockad på tränarposten, och som så många gånger förr plockades Sam Allardyce in till ett bottenlag i Premier League för att rädda kontraktet.

Big Sam har gjort sitt yttersta för att få effekt och han började bra med ett kryss mot Liverpool, men man kan väl samtidigt konstatera att resten av effekten har låtit vänta på sig. Förlust med 0-4 mot Arsenal efter att man i veckan innan förlorat med hela 0-5 hemma mot Leeds United. Inte bra.

Nu i veckan åkte West Bromwich också ut mot Blackpool i FA-cupen och personligen tror jag att det var helt rätt för framtiden. Nu kan man fokusera helt på spelet i Premier League.

Men märk väl att West Bromwich bara har en vinst under inledningen på säsongen, och att man har åtta raka bortamatcher utan vinst i Premier League.

Men tack och lov möter man ett Wolverhampton som inte imponerar, som har fem raka utan vinst i Premier League, och som snarare är en del av nedre halvan än toppstriden den här säsongen.

Det stora problemet i hemmalaget är den offensiv som annars brukar vara så dominerande. Den brister för närvarande, och då blir Wolverhampton ett sämre fotbollslag.

Underspelet lockar

Så vad ska vi då förvänta oss av matchen?

Jo, det är intressant att man i hemmalaget fortsätter att ha stora problem med skador inför drabbningen den här helgen.

Hela säsongen har man fått klara sig utan Jonny, men nu saknas också offensiva hot som Adama Traoré och Raul Jimenez. Det är nog lagets två bästa, mest viktiga offensiva spelare. Dessutom saknas Daniel Podence, Marcal och troligen även Willy Boly.

I bortalaget kommer Conor Gallagher inte att kunna spela då han är avstängd. Conor Townsend och Karlan Grant är skadade.

På det hela taget är det här inget offensivt balanserat lag och i dessa tider måste riskminimeringen hamna i fokus.

Under 2,5 mål spelas till 1,68 gånger smeten hos CampoBet. Det känns inte som att det kommer att explodera och det är hög tid för West Bromwich att täppa till bakåt.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,68
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 13:30, lördag 16 januari 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: