Speltips AC Milan – Spezia 17/1: Målsnålare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 17 januari 2022

Serietvåan AC Milan gästas av bottenlaget Spezia i den 22:a omgången av Serie A. Matchen spelas måndagen den 17 januari 2022 med avspark kl 18:30.

AC Milan – Spezia

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var ett AC Milan med en hel del avbräck som till slut lyckades besegra Genoa i Coppa Italia i torsdags. Efter 1-1 vid full tid kunde hemmalaget Milan avgöra med två mål under förlängningsspel.

Den segern innebär att man kommer till det här mötet med fyra raka segrar bakom sig. Sedan förlusten i toppmötet mot Napoli strax innan jul har man vunnit sina tre senaste matcher i Serie A. Förra helgen slog man Venezia borta med 3-0 och dessförinnan vann man med 3-1 hemma mot Roma.

Det ger att man står på 48 poäng efter 21 spelade matcher och ligger på andra plats i tabellen. Nu ställs man mot ett Spezia som krigar i den andra änden av tabellen. Efter 21 matcher har de tagit 19 poäng, vilket ger att man placerar sig strax ovanför nedflyttningsstrecket i den något haltande tabellen.

Spezia har dock gjort ganska bra ifrån sig i de senaste matcherna. Man har tagit sju poäng på de fyra senaste ligamatcherna där bortasegern mot Napoli med 1-0 är den främsta meriten.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett disciplinerat Spezia

AC Milan har en del skadebekymmer och andrra frånvaroorsaker inför den här matchen. Tonali är avstängd och Kessie, Bennacer och Ballo är på landslagsuppdrag i de afrikanska mästerskapen. Kjaer, Romagnoli och Calabria lär inte heller komma till spel.

Milan står ändå som klar favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. En rak etta ger endast omkring 1.33 gånger insatsen.

Ser vi till de två senaste mötena lagen emellan borde det emellertid kunna bli jämnare än så. När lagen möttes i den sjätte omgången av den här säsongen vann Milan med 2-1 borta efter ett sent avgörande mål av Brahim Diaz. När lagen möttes i La Spezia i våras vann hemmalaget med 2-0.

Thiago Mottas Spezia ligger ganska pyrt till i tabellen, men man bör komma till den här matchen med en god känsla. Man har vunnit sina två senaste bortamatcher, förra helgen med 1-0 mot Genoa och dessförinnan med samma siffror mot Napoli.

Om Spezia kan göra en lika disciplinerad insats som i de båda matcherna har man en liten chans att störa Milan. Åtminstone tror jag man kommer kunna hålla nere siffrorna.

Det har gjorts under 2.5 mål i 5 av Spezias 6 senaste matcher och jag finner ett bra spelvärde i att inte heller den här matchen kommer att bli något målkalas. Mitt spel blir att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till 1.84 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.84
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, måndag 17 januari 2022
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: