Speltips Alaves – Sevilla 21/8: Jagar första poängen

Axel Sjödin Publicerat: 21 augusti 2023

Båda Alavés och Sevilla jagar sin första poäng för säsongen då de ställs mot varandra på Mendizorrotza under måndagskvällen.

Alaves - Sevilla

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Sevilla lär vara revanschsugna efter deras inledande förlust mot Valencia i premiären förra helgen. Även Alavés åkte på en tung förlust borta mot Cádiz i en vad som mycket väl kan vara en tidig sexpoängsmatch i bottenstriden, och nu ställs de mot betydligt tuffare motstånd då Sevilla gästar Mendizorrotza.

Alavés tillbringade fjolåret i Segunda División, men kunde säkra uppflyttning genom ett avgörande mål i den 129:e minuten (!) i returen mot Levante i den sista avgörande playoff-matchen. Det är små marginaler som har gjort att Alavés nu spelar i La Liga och lyssnar man på expertkåren så är det mycket som pekar på att de snabbt riskerar att återvända ned i andradivisionen.

De har i alla fall lagt lite pengar på att stärka upp defensivt, framförallt på mittfältet, vilket rustar dem lite inför den kommande säsongen. De lyckades däremot inte skapa särskilt mycket mot Cádiz i premiären, trots att motståndarna tog en tidig ledning och Alavés var pressade att försöka ge svar på tal.

Kike García har plockats upp gratis från Osasuna, och hoppades kunna vara svaret på deras offensiva bekymmer, men han gjorde inget stort avtryck senast och frågan är om han får chansen nu igen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tuff start för Sevilla

Sevilla spelade en jämn match mot Valencia som de förmodligen borde ha fått med sig poäng från, men två avgörande defensiva misstag framåt slutet av matchen resulterade i ett rött kort för Loïc Badé och ett avgörande mål för Valencia. Badé är således avstängd inför måndagens match, men även utan honom ska Sevilla vara favoriter.

Den förra säsongen var verkligen tudelad, då de dels stod för sin sämsta insats på många år under hösten, samtidigt som de efter José Luis Mendilibars intåg på tränarbänken lyfte rejält i tabellen och dessutom lyckades kamma hem ännu en Europa League-titel.

Mendilibar har fått förtroendet att leda laget ännu en säsong efter deras bragdartade vår, men det gäller att snabbt vända på resultaten nu så att minnen från en mörk fjolårshöst inte börjar komma tillbaka.

Alavés har inte visat prov på någon offensiv spets hittills, och det har inte riktigt Sevilla heller, även om kvaliteten finns. Vi kan nog förvänta oss en ganska målsnål match, och därmed kombinerar vi dubbelchansen X2 med under 2,5 mål för 1.90 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 2,5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 21 augusti
TV: 
Stream:  TV4 Play