Speltips Atalanta – Empoli 17/3: Formsvagt möte

Axel Sjödin Publicerat: 17 mars 2023

Atalanta är klara favoriter då de inleder helgens Serie A-omgång mot Empoli på Gewiss Stadium på fredagen.

Atalanta - Empoli

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett formsvagt Atalanta kommer att försöka studsa tillbaka medan Champions League-platserna fortfarande är inom räckhåll. Då flera av klubbarna ovanför dem har tuffa matcher i helgen så hade en trepoängare hemma mot Empoli kunnat innebära en ny chans att närma sig toppen.

Formen är dock oroväckande svag för Gian Piero Gasperinis Atalanta, som numera bara har vunnit en av sina sex senaste ligamatcher. Fyra av dessa har dessutom varit förluster, vilket har gjort att de andra topplagen har dragit ifrån dem. Mönstret går att känna igen från förra säsongen då de kollapsade totalt under våren och halkade ner från tredje- till åttonde plats tillslut.

Det är också alarmerande att de inte lyckats lägga ett mål på deras tre senaste matcher. Det är inte ett Atalanta som vi riktigt känner igen från de tidigare framgångsåren, där de ofta bjöd på underhållande och målrika matcher.

Deras senaste match borta mot Napoli var i alla fall inte dålig och de höll ut länge innan Kvicha Kvaratskhelia lyckades spräcka nollan med ett fantastiskt mål. Hemma mot Empoli måste de nästan ta tre poäng, annars så kan de nog glömma Champions League.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Empoli är inne i en tuff period

Gästerna inledde året väldigt starkt med fem raka matcher utan förlust där de bland annat kryssade borta mot Lazio och besegrade Inter på San Siro. Men sedan dess så har resultaten tagit en tvärvändning och de är nu istället inne på en svit med sju raka matcher utan vinst.

Då bottentrion i Serie A har varit osedvanligt svag den här säsongen så finns det inget direkt hot om nedflyttning oavsett då de fortsatt har nio poäng ned till Hellas Verona, men de har inte haft mycket att jubla över på senare tid. De har tre raka förluster i bagaget inför resan till Bergamo och de är om möjligt i ännu sämre form än hemmalaget på fredag.

Båda lagen lär se sin chans att försöka ingjuta lite ny energi i säsongen med poäng nu på fredag, men det finns inget scenario där båda lagen lämnar planen nöjda. Empoli har tidigare varit ett lurigt lag att möta, men om Atalanta misslyckas här så är det förmodligen på eget grepp som de faller.

Oddsen på en rak hemmaseger är däremot inte särskilt lockande och även om det har blivit en hel del underspel under senare tid så tycker jag att mönstret och oddsen passar även i denna matchen. För Atalantas del så har sju av deras senaste åtta matcher slutat med under 2,5 mål och då Empoli har problem med målskyttet och säkerligen lär vara nöjda med att försvar en poäng så ser underspelet väldigt lockande ut för de 2.16 gånger pengarna som Betinia erbjuder.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Atalanta – Empoli
Odds: 2.16
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, fredag 17 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo