Speltips Atalanta – Fiorentina 2/10: Vind i seglen

Axel Sjödin Publicerat: 2 oktober 2022

Ett Atalanta i väldigt fin form möter Fiorentina hemma på Gewiss Stadium under söndagskvällen.

Atalanta - Fiorentina

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Atalanta har verkligen gått igenom en transformation under sommaren och har under hösten sett ut som ett helt annat lag än det krisande Atalanta som sjönk som en sten i tabellen under våren. Gian Piero har fått fortsatt förtroende som han har förvaltat väldigt väl såhär långt genom en delad serieledning efter sju omgångar.

Det märks att Gasperini har ställt om taktiken lite från det frejdiga Atalanta som vi har varit vana vid att se under de senaste säsongerna. Det är inga 4-3-matcher längre utan det har lagts betydligt mer fokus på att sätta defensiven, vilket han har lyckats med såhär långt. Atalanta har släppt in minst antal mål i ligan såhär långt och står på tre insläppta inför omgången.

Inför landslagsuppehållet så tog de en väldigt tung seger borta mot Roma där den blott 18-årige Giorgio Scalvini stod för matchens enda mål efter en fin aktion. Sett till matchbilden så var dock resultatet inte direkt rättvist och Roma borde nog ha kunnat sätta dit både ett och två mål. Det var inte riktigt ett stabilt försvarsspel som räddade Atalanta där, snarare Romas oförmåga att få in bollen.

Men det spelar mindre roll nu och Atalantas 17 poäng på de sju inledande omgångarna talar sitt tydliga språk. Hoppet har återvänt till Bergamo och de bör kliva in som favoriter mot Fiorentina på söndag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fiorentina verkar fortsatt svaga i bortaspelet

La Viola har kanske inte riktigt fått den start på säsongen som de hade önskat, men huserar fortfarande nätt och jämnt på den övre tabellhalvan i det jämna Serie A. Att Fiorentina skulle lyckas upprepa fjolårets succésäsong med Dusan Vlahovic på topp är svårt att se och det var väldigt tydligt att han saknades i många avgörande moment under våren efter hans försäljning.

Fiorentina kommer förmodligen inte att vara lika vassa i år som under fjolårssäsongen, men de är alltid ett tufft lag att möta. Det är dock främst hemma på Artemio Franchi som de är starka och den svaga trenden på bortaplan verkar hålla i sig även nu under hösten.

Hittills så har de spelat tre bortamatcher där de kryssat borta mot Empoli, trots spel med en man mer i en halvtimme, samt förlorat mot Udinese och Bologna. De kommer att behöva lägga in en ny växel ifall de ska plocka poäng mot ett Atalanta med vind i seglen.

Det känns som att Fiorentina är lite överskattade inför den här matchen, särskilt med tanke på deras bristande bortaspel. Jag tycker att det är rätt fina odds på den raka ettan här och därmed krånglar vi inte till det och kör på en Atalanta-seger för 2.08 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Atalanta vinner
Odds: 2.08
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: