Speltips Atalanta – Inter 8/11: Målsnålare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 7 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Inter har bara vunnit en av sina sju senaste matcher medan Atalanta pendlar vilt i sina prestationer. Här finner jag anledning att tro på en något mer tillknäppt tillställning än förväntat.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Fotbollsvärldens kanske mest fascinerande lag, Atalanta, fortsätter att bjuda på storartad underhållning. I tisdagens Champions League-möte mot Liverpool gick man på en rejäl propp då man föll med hela 5-0 på hemmaplan.

I många andra klubbar hade det inneburit en smärre kris men när det gäller Atalanta så känns den typen av förluster mer som en del av processen, som ett pris man emellanåt får betala för ett högre syfte.

Men allt är förstås inte sorglöst i Atalanta-lägret. Man vann senaste ligamatchen knappt mot Crotone och dessförinnan hade man två raka förluster mot Napoli och Sampdoria. Totalt ger det att man står på 12 poäng efter 6 spelade matcher.

En poäng bakom finner vi Antonio Contes Inter som alltså bara har vunnit en av sina sju senaste matcher. I veckan förlorade man med 3-2 borta mot Real Madrid i Champions League och det är en förlust som man naturligtvis kan acceptera men det ger att läget i CL-gruppen, just nu, ser mindre bra ut.

Senaste ligamatchen var däremot en betydligt större missräkning då man spelade 2-2 hemma mot Parma. En poäng som räddades tack vare en kvittering i den 92:e minuten.

Hos bortalaget saknas sannolikt fortfarande Lukaku, Sensi och Vecino medan Atalanta lär få klara sig utan Gosens, De Roon och Caldara.

Atalanta tätar till det

Matchandet har varit tätt för båda de här Champions League-spelande lagen och det är utan tvekan Inter som har den bredare truppen. Samtidigt är också kraven på Antonio Contes Inter klart högre ställda och med den senaste tidens skrala resultat är man nu i stort behov av en seger.

Även om Gian Piero Gasperinis Atalanta är något av ett unikum i den här branschen med sin offensivt balanserade man-man-fotboll, där det utifrån sett inte tycks bekomma dem att de släpper in väldigt mycket mål, så lär man ha pratat en hel del försvarsspel efter insatsen mot Liverpool senast.

Atalanta kommer inte ändra sitt spelsätt men jag tror att vi kommer få se ett lag som är mer noggranna i sin defensiv som en reaktion på veckans haveri.

Förra säsongens möten mellan de här lagen blev heller inga målkalas och det får ändå anses vara en intressant faktor. I de mötena blev det ingen vilda västern-liknande matchbilder. Den första matchen i Milan slutade 1-1 och senast, vilket var så sent som den 1:a augusti, vann Inter med 2-0 i Bergamo.

Atalanta har bara gjort 5 mål på de 4 senaste matcherna och Inters form är allmänt svag. Jag tror det borgar för en jämn match med lite mindre ytor än vad som brukar vara fallet då Atalanta är involverade.

Sammantaget ger detta att jag finner ett spelvärde i att det kommer göras under 3.5 mål i den här matchen.

Atalanta – Inter

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: