Speltips Atalanta – Juventus 18/4: Stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 17 april 2021

Det är en superhelg i Italien och ett av toppmötena utspelar sig mellan tredje- respektive fjärdeplacerade Juventus och Atalanta på Gewiss Stadium i Bergamo.

Atalanta - Juventus

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är nog första gången på väldigt länge som Atalanta har oddsen i sin favör mot Juventus. Det är dock väldigt små skillnader och matchen förväntas bli en jämn sådan. Formmässigt har dock Atalanta en liten fördel.

Gian Piero Gasperinis mannar går som tåget i ligan och har på sina nio senaste matcher vunnit åtta av dem och åkt på en förlust. Förlusten kom för fem omgångar sedan mot Inter på bortaplan, vilket är spelschemats tuffaste match i år och fullt förlåtligt att förlora.

Atalanta är med andra ord i väldigt bra form och har fortsatt att klättra i tabellen under våren. Alla deras nyckelspelare är i bra form och La Dea fortsätter att ösa in mål framåt.

Även skadeläget i truppen ser väldigt bra ut, bortsett från långtidsskadade Hans Hateboer är det bara Cristian Romero som är avstängd, annars har Gasperini hela truppen till sitt förfogande inför stormatchen. Här har Atalanta sin chans att klättra förbi Juventus upp på tredjeplatsen.

Det gäller att hålla sig kvar i topp fyra

Det är ingen hemlighet att Juventus inte har någon toppensäsong direkt. Förvånansvärt nog har de ännu inte gått om Milan och är nu väldigt långt bakom Inter i toppen. Precis som för alla andra lag precis bakom Inter nu gäller det bara att hålla undan jagande Napoli för att säkra en plats i Champions League nästa år. För nog hade det varit skandal om inte Juventus nådde dit.

En dålig säsong för Juventus är dock en bra säsong för de allra flesta lag och de är fortfarande ett väldigt slagkraftigt lag. Paulo Dybala är tillbaka igen och bildar ett ruskigt vasst anfallspar med Cristiano Ronaldo. Han hjälpte sitt Juventus direkt då de vann mot Napoli förrförra omgången och frågan är om han kan göra detsamma i ännu en stormatch.

I och med Dybalas återkomst är det i stort sett ingen på frånvarolistan för Juventus. Leonardo Bonucci är också tillbaka i truppen efter självisolation p.g.a. COVID-19 och Andrea Pirlo har lyxen att välja och vraka när han väljer ut sin startelva mot Atalanta.

Det är väldigt svårt att säga vilket håll denna matchen ska gå, men med tanke på att Atalanta är ett av lagen lär det bli en hel del mål. Juventus är inte längre det lag som spelar av 1-0 ledningar med fantastiskt försvar, den gamla damen har inte hållit nollan på sju matcher och är själv otroligt vassa framåt. Överspelet på 2,5 har lite väl låga odds, men över 3,5 mål är absolut inte otroligt i en match som denna och för 2.63 hos Unibet är det klart spelvärt.

  Rygga spelet hos Unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 2.63
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: