Speltips Atalanta – Juventus 7/5: Skilda formkurvor

Axel Sjödin Publicerat: 6 maj 2023

Tunga poäng står på spel på Stadio Atleti Azzurri d’Italia när Atalanta och Juventus drabbar samman tidigt på söndagen.

Atalanta - Juventus

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den oerhört spännande kampen om Champions League-platserna i Serie A fortsätter i helgen och Atalantas möte mot Juventus är den sista pusselbiten från en rafflande helg fylld av stormatcher. Då Milan möter Lazio samtidigt som Inter möter Roma så möter samtliga sex lag som kämpar om Champions League en direkt konkurrent och omgången lär verkligen skaka om tabellen uppe i toppen.

Atalanta tillhör, tillsammans med Milan och Roma, den trio av lag som står på 58 poäng inför omgången och som därmed har två poäng upp till Inter på fjärdeplatsen. Juventus är trea i tabellen med 63 poäng, men en förlust på söndag kan göra att det blir väldigt spännande i de avslutande omgångarna – där de bland annat möter Milan.

Det är upplagt för dramatik och även om Juventus vanligtvis hade varit favoriter i det här mötet så pekar det onekligen åt Atalantas håll när man fakturerar in de båda lagens formkurvor. Atalanta såg uträknade ut från topp fyra-striden, även innan Juventus fick tillbaka sina poäng, men de har nu tre raka segrar och är i allra högsta grad inblandade i dramatiken.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Juventus har inte imponerat på senaste

Gästande Juventus må förvisso ha studsat tillbaka med en 2-1-seger hemma mot Lecce senast, men formen har inte alls varit bra under senare tid. Innan matchen mot Lecce kryssade de mot Bologna och dessförinnan hade de tre raka förluster – vilket är minst sagt ovanligt för Juventus del.

De har dessutom hunnit åka ut ur Coppa Italia mot Inter under samma period och var, trots avancemang, det sämre laget mot Sporting i Europa League i mitt tycke. Trots att Juventus har fått tillbaka sina poäng, står på Champions League-plats och ska spela Europa League-semifinal så växer pressen på Massimiliano Allegri återigen. Med alla spelare tillbaka från skador ska Den gamla damen kunna prestera bättre resultat än såhär.

Atalanta är favoriter inför söndagens möte, men Juventus har tvärt tagit sig ut ur sina formdippar tidigare och de kan nog bygga på trepoängaren mot Lecce. Jag hade inte vågat spela på Atalanta till de oddsen som erbjuds, samtidigt som Juventus inte riktigt övertygat tillräckligt för att motivera ett spel på gästerna. Istället tittar vi på målmarknaden.

Atalanta har spelat flera målrika matcher under de senaste omgångarna och även Juventus har börjat släppa in fler mål nu än tidigare. Därmed är de 2.45 gånger pengarna som Coolbet erbjuder för att båda lagen gör mål kombinerat med över 2,5 mål väldigt fina i mitt tycke.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 2.45
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 12:30, söndag 7 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logo