Speltips Atalanta – Milan 23/5: Ödesmatchen

Axel Sjödin Publicerat: 22 maj 2021

I den sista omgången i Serie A så kommer det tveklöst vara Atalanta – Milan som står på i de flesta hemmen i Italien.

Atalanta - Milan

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Atalanta är det enda lag förutom Inter som nu säkrat en plats i Champions League och det med minsta möjliga marginal. För tredje året i rad kommer alltså Atalanta att delta i Champions League, vilket är helt fantastiskt med tanke på den budget som klubben har att röra sig med.

De förlorade dock finalen i Coppa Italia tidigare i veckan mot Juventus, en vinst där hade verkligen varit grädden på moset i en annars strålande säsong från Bergamoklubben. Atalanta lär vara nöjda oavsett och man har fortfarande en väldigt viktig roll att spela i avgörandet om Champions League-platserna då tredjeplacerade Milan gästar dem i sista omgången.

Gästerna lär dock få det svårt då Atalanta är obesegrade i tolv raka matcher i ligan och har vunnit nio av dessa. Atalanta vann dessutom mycket övertygande senast de båda lagen möttes då Milan fick stryk med 0-3 på San Siro. Dessutom har Gian Piero Gasperini inga skador eller avstängningar alls i laget och kommer att kunna plocka ut Atalantas starkaste elva inför sista omgången.

Tur för Milan att sista omgången spelas på bortaplan

Milan hade varit i samma sits som Atalanta vid det här laget om de bara hade lyckats få hål på Leonardo Semplicis Cagliari förra helgen. Cagliari är dock verkligen inte lätta att knäcka och av de 21 skott Milan hade så letade sig ingen in bakom Alessio Cragno i målet.

Nu är Milan istället pressade att vinna en oerhört tuff bortamatch i Bergamo för att säkra sin plats i nästa års Champions League. Med tanke på att Milan var vintermästare och alltså toppade tabellen vid årsskiftet så hade det såklart varit väldigt surt att missa Champions League nu.

Deras form på bortaplan har dock genomgående under säsongen varit klart bättre än hemma och detta borde ge milanisti hopp inför sista omgången. Milans visit till Turin tidigare i maj är ett bra exempel där de hann besegra både Juventus med 3-0 och Torino med 7-0 innan de återvände hem.

Milan har endast Zlatan Ibrahimovic borta och jag tror faktiskt att de kan bryta Atalantas svit här genom sin starka form på bortaplan. De har dessutom allt att spela för och har verkligen sett bra ut under de sista matcherna. För 2.65 hos Campobet spelas alltså den raka tvåan här.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Milan vinner
Odds: 2.65
Bolag: Campobet
Spelstopp: 20:45
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: