Speltips Atalanta – Sassuolo 3/1: Offensivlusta

Martin Efvergren Publicerat: 2 januari 2021

Två av Serie A:s mest sevärda lag gör upp i en intressant batalj då Atalanta tar emot Sassuolo. Här förväntar jag mig en offensivt präglad matchbild med en hel del mål.

Atalanta – Sassuolo

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Atalanta har haft svårt att hitta jämnheten i prestationerna den här säsongen men nu kommer man till det här mötet med en förlustfri svit på sex matcher Champions League inräknat.

Visserligen har man kryssat tre av dessa matcher och man fick bara med sig just oavgjort mot Bologna senast där man tappade en 2-0-ledning till 2-2. Den poängen innebär att man står på 22 poäng efter 13 spelade matcher.

Därmed är man fyra poäng bakom succélaget Sassuolo som dock har en match mer spelad. Om Atalanta de senaste säsongerna varit Serie A:s stora överraskningslag så har man nu fått en utmanare om det epitet i Sassuolo. Mycket står således på spel här i kampen om topplaceringarna.

Roberto De Zerbis Sassuolo var bra redan förra säsongen men har tagit ytterligare ett kliv den här säsongen. Man har bevisat att man kan hävda sig mot alla lag men mot Milan i näst senaste omgången föll man med 2-1. Senast tog man sig dock tillbaka till vinnarspåret då man besegrade Sampdoria borta med 3-2.

En målrik historik

Sassuolo har tagit fler poäng än Atalanta den här säsongen men hemmalaget är likväl klara favoriter i det här mötet enligt rådande oddssättning. En Atalanta-seger står i cirka 1.54 gånger pengarna och det kan man tycka är lite väl lågt med tanke på Sassuolos framfart.

Ser vi till de senaste säsongernas möten mellan de här lagen finns det dock en tydlig logik i detta. Förra säsongen vann Atalanta med 4-1 både hemma och borta och Sassuolo har inte besegrat Atalanta på 13 raka matcher. Därtill har Atalanta vunnit de 7 senaste mötena.

Historiken talar således tydligt till hemmalagets fördel. De har ett på pappret vassare lag och bör ses som favoriter men ser vi enbart till här och nu och bortser från det som varit så är förutsättningarna betydligt jämnare än vad oddssättningen gör gällande.

Att Atalanta är oerhört offensivt balanserade och gör och släpper in väldigt många mål – det känner vi väl till vid det här laget. Den här säsongen har man ett snitt på 3.69 mål per match.

Sassuolo har en något mer defensiv balans men det som gör dem till mer än ett mitten-/bottenlag är deras offensiva förmåga. De har gjort 26 mål på 14 matcher så här långt och jag tror att man har goda chanser att göra mål även här.

Ser vi till historiken kan man konstatera att det också bli målrikt när de här lagen möts. De fyra senaste mötena har slutat 4-1, 4-1, 3-1 och 6-2 och ingenting talar egentligen emot att även det här kommer att bli en offensivt inriktad och målrik tillställning.

Atalanta är favoriter men också mer pressade att vinna och jag tror att Sassuolo kan komma att stå upp väl. Framförallt finns det mycket som talar för att det kommer göras minst ett par mål och mitt spel blir därför att det kommer göras över 2.5 mål samt att båda lagen nätar.

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.72
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00 den 3/1 2021
TV: 
Stream:  cmorelive logo

Jämför odds: