Speltips Benevento – Napoli 25/10: Defensiv prio

Martin Efvergren Publicerat: 24 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Bortsett från ett mardrömsbeslut så har Napoli fått en drömstart på den här ligasäsongen. Nu väntar ett svårbedömt Benevento som blandat och gett så här långt och jag tror på en mindre öppen matchbild än vad oddssättarna förväntar sig.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Filippo Inzaghis Benevento svarade för en imponerande insats då man, i överlägsen stil, sprang hem Serie B förra säsongen. Man fick också en bra start på den här säsongen då man bortabesegrade Sampdoria i premiären. Därefter har man åkt på två rejäla proppar i form av två 5-2-förluster mot Inter och Roma.

Däremellan besegrade man emellertid Bologna med 1-0 och totalt har man således sex poäng efter fyra spelade matcher. Därmed är man två poäng kommande motståndaren Napoli som på grund av att man inte dök till matchen mot Juventus åkte på både en skrivbordsförlust samt poängavdrag.

Enligt det, av Napoli överklagade, beslutet står Napoli på åtta poäng trots att man har vunnit sina tre spelade matcher på ett imponerande vis.

På ren ilska besegrade Gennaro Gattusos gäng Atalanta med 4-1 i den senaste omgången och dessförinnan hade man besegrat Parma med 2-0 och Genoa med 6-0.

I torsdags spelade man sin första match i Europa League där man inte lyckades följa upp de fina insatserna man svarat för i ligan. Ett kraftigt, av corona, desarmerat AZ Alkmaar lyckades ändå vinna matchen på San Paolo med 1-0.

Hos bortalaget är det två spelare i Zielinski och Elmas som lär saknas till den här matchen på grund av corona-smitta medan Benevento har Moncini, Barba och Viola på skadelistan.

Benevento måste tighta till det

Bortsett från dråpliga 3-0-förlusten som Napoli tilldömdes efter att, på grund av Neapels stads rekommendationer, inte ha rest till Turin för matchen mot Juventus så har Napoli fått en kanonstart på den här Serie A-säsongen. Men insatsen senast mot AZ imponerade inte och nu måste man snabbt ladda om batterierna.

Benevento vann alltså Serie B med god marginal förra säsongen och framförallt var man då väldigt svåra att göra mål på. Den förmågan har man inte lyckats bevara om man ser till de två matcherna mot toppmotstånd som man spelat den här säsongen.

I båda matcherna mot Inter och Roma har man släppt in fem mål och det är tydligt att Filippo Inzaghi behöver skruva lite på balansen för att inte bli så pass straffade mot de bättre lagen. Till den här matchen finns det inget annat alternativ.

Napoli är klara favoriter och oddssättarna är också tydligt inne på att det kommer att bli målrikt. Ser man till de här lagens målskillnad är det mycket som talar för att det kommer att göras många mål här men jag är inte övertygad om att det kommer att bli en lika öppen matchbild.

Napoli såg trubbiga ut då man, i torsdags, gick mållösa i mötet mot sjukstugan AZ Alkmaar som saknade halva sin trupp. Benevento är nykomlingar men de har en erfaren och rutinerad trupp som bör kunna spela mycket mer defensivt disciplinerat än vad som varit fallet under säsongsinledningen. Det visade man, om inte annat, under förra säsongen.

Spelet blir därför att det kommer göras under 3.5 mål i den här matchen till klart spelvärda 1.79 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 100 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål totalt
Odds: 1.79
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00, söndag 25 oktober 2020
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: