Speltips Bologna – AC Milan 30/1: Skarpt läge

Simon Pålsson Publicerat: 29 januari 2021

AC Milan må vara serieledare, men med halva säsongen kvar att spela går man nu in i en tung fas när Bologna väntar i Serie A.

Bologna - AC Milan

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit ett par tunga matcher nu för den italienska storklubben AC Milan, som först klappade igenom fullkomligt mot Atalanta och förlorade med tre noll, för att sedan tappa sin ledning i Milanoderbyt mot Inter och därmed åka ur Coppa Italia.

Men serieledningen är intakt i den italienska toppen och det gäller nu att bibehålla fokus, eftersom Inter bara är två poäng bakom, och då AS Roma och Atalanta rimligen är med i titelstriden, likväl som Juventus aldrig kan räknas bort. Lazio och Napoli räknar jag för övrigt inte till den intensiva titelstriden längre.

AC Milan har öppnat säsongen vansinnigt starkt, och har bland annat en 2-0-vinst mot Bologna med sig från hösten. Det gör att jag ser laget som klara favoriter här och det faktum att man har två raka matcher med förlust talar bara ytterligare för att bortastarka AC Milan, som vunnit tio av sina elva senaste bortamatcher i Serie A, ska ta kommandot här.

Bologna är ett stabilt mittenlag, men har samtidigt bara sex poäng ner till nedflyttningsplatserna. Men det är kanske inte här och nu som man ska ta sina poäng, även om man har kryssat hemma mot Atalanta, för att nämna ett exempel på topplag man har kunnat göra det svårt mot, bara för en månad sedan.

AC Milan är starkare

En viktig sak att betona här är att Zlatan Ibrahimovic inte är avstängd efter sitt röda kort senast, eftersom det var i den italienska cupen Coppa Italia. Till skillnad från i England har man i Italien inte systemet som gör att avstängningen följer med över tävlingsgränsen. Positivt för laget, positivt för Zlatan Ibrahimovic själv.

Med andra ord väntas han starta längst fram, samtidigt som det nu ser ut som att Mario Mandzukic kan vara redo för spel igen. Det blir kanske ingen start, men det är ett sparkapital att ha om Bologna visar sig svårslagna. Ante Rebic är också redo för spel igen och väntas ta plats i startelvan.

AC Milan saknar dock Simon Kjaer, Matteo Gabbia och Brahim Diaz från start. Hakan Calhanoglu kommer inte heller att spela och det är ett tapp.

I hemmalaget finns. Federico Santander, Gary Medel och Ibrahima Mbaye på skadelistan. Det återstår att se om Mattias Svanberg får starta, men svensken borde rimligen få speltid i den här matchen också. Han ryktas inte minst till AC Milan inför nästa säsong.

Efter en sämre trend på slutet tror jag att AC Milan vill vakna till liv igen här.

AC Milan vinner spelas till 1,91 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AC Milan vinner
Odds: 1,91
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 15:00, lördag 30 januari 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: