Speltips Bologna – Atalanta 9/1: Behöver studsa tillbaka

Axel Sjödin Publicerat: 9 januari 2023

Bologna välkomnar ett formsvagt Atalanta till Stadio Renato Dall’Ara under måndagskvällen.

Bologna - Atalanta

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Formsvaga Atalanta ställs mot Bologna på Stadio Renato Dall’Ara under måndagskvällen. Efter en oerhört stark säsongsstart där de var hack i häl på Napoli i de tidiga omgångarna så har fallet nedåt i tabellen gått snabbt för Atalantas del. Att kunna studsa tillbaka med tre poäng i la grassa hade varit precis vad Gian Piero Gasperini hade behövt i nuläget.

Atalanta följde en liknande kurs förra året då de öppnade väldigt starkt under hösten och sedan föll helt platt under våren. Fallet har kommit tidigare den här gången och det återstår att se ifall de kan vända på trenden eller inte, vilket Gasperini inte lyckades med under den föregående säsongen.

Gasperini har tydligt haft en mer defensiv plan, som också inledningsvis gav framgångar, men som också har gjort att Atalanta tappat lite av det offensiva och riskfyllda spel som vann mångas hjärtan ute i Europa.

I årets första match efter uppehållet så var de nära att förlora borta mot Spezia, då de hamnade i ett tvåmålsunderläge i första halvlek. De hämtade dock upp det och lyckades kvittera på tilläggstid, men det kan knappast ses som ett positivt resultat oavsett. Det är deras enda poäng på de fyra senaste matcherna, vilket säger en del om Atalantas situation.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bologna stod upp bra mot Roma senast

Även i Bolognas årspremiär så fick de nöja sig med ett mindre bra resultat då de fick lämna Stadio Olimpico tomhänta efter en uddamålsförlust mot Roma. Huvudstadslaget fick en tidig straff, vilket också resulterade i matchens enda mål. Bologna dominerade dock mycket av bollinnehavet och matchbilden därefter, men lyckades aldrig få dit en kvittering, trots bra spel.

Under de senaste säsongerna så har Bologna varit sinnebilden av ett lite halvfarligt mittenlag som ingen lätt kan plocka tre poäng mot. Hemma på Renato Dall’Ara så har de varit rätt starka och mot ett formsvagt Atalanta så bör de se sin chans att plocka poäng mot en av le sette sorelle.

Atalanta är luriga på så vis att de trots allt har väldigt mycket kvalitet, och delvis så kan deras sämre facit på senare tid tillskrivas ett tufft spelschema. Men de har inte sett lika solida ut defensivt som de gjorde inledningsvis och jag tror att ett spel på att båda lagen gör mål för 1.75 hos Lucky Sports kan vara spelvärt inför den här matchen.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.75
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, måndag 9 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: